Advertentie
    Wendy VIP Club

Achter de naam Nicci French gaat het Britse echtpaar Nicci Gerrard en Sean French schuil. Dit wereldberoemde duo beheerst al jaren de internationale bestsellerlijsten. Alleen al in ons land heeft Nicci French meer dan zes miljoen thrillers verkocht. Hun bekendste werk is de achtdelige reeks met Frieda Klein in de hoofdrol.
Het echtpaar schrijft niet samen. Eén van hen begint met een hoofdstuk dat vervolgens door de ander bewerkt wordt. Om de beurt bewerken zij een hoofdstuk net zolang totdat hun persoonlijke stijlen uitgewist zijn en er een derde stem ontstaat: de stem van Nicci French. Na hun achtdelige reeks over psychotherapeute Freida Klein is het huis vol leugens hun eerste losstaande psychologische thriller na jaren. De plaats van delict in dit boek is gebaseerd op het echtpaar French hun vorige woning (bron de morgen).

*Neve en Fletcher zijn al jaren getrouwd, samen hebben ze drie kinderen naar hun vrienden en familie toe zijn Neve en Fletcher het mooi en liefdevolle koppel, toch schijn bedriegd. Neve heeft een relatie met haar baas Saul. Als ze een berichtje krijgt om naar Saul zijn appartement te komen, haast ze zich gedreven op passie en verlangen, gedreven om als volwaardige vrouw gezien te worden. Daar aangekomen treft ze Saul dood aan, schedel ingeslagen. In plaats van de politie te bellen, begint ze als een gek heel het appartement te poetsen, haar sporen te verwijderen. Maar kan ze haar spoor in Sauls leven wel volledig laten verdwijnen?

De auteurs hebben hier het personage Neve neergezet die in de sleur van haar huwelijk terecht is gekomen, een personage dat zich telkens wegcijfert voor andere en hier heel ver ingaat. Hier zijn de auteurs echt in geslaagd, de realiteit van het leven wordt hier sterk benadrukt. Het psychologisch aspect van het verhaal komt duidelijk in de verf te staan, het thriller gehalte verdwijnt hierdoor wat op de achtergrond. De eerste helft van het verhaal hervalt in veel herhalingen en te veel toeval. In de helft van het boek krijg je een echt versnelling, een beter beeld van de overige personages en wordt de spanning opgedreven. Was het een verrassend plot? Nee, was het de beste Nicci French? Voor mij niet, het tempo in het verhaal is als een motor die warm moet lopen.


Reacties op: Een motor die moet warm lopen!

1134
Huis vol leugens - Nicci French
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker