Goed op het einde na
Een zomerboek over een gezin dat zoals elk jaar vakantie viert aan zee, wat voorspelbaar lijkt te worden, maar het niet is, omdat er een huwelijk voorbereid blijkt te moeten worden én de halfbroers Kit en Hugo Godden tijd met hen zullen doorbrengen.
Kit is de adonis van de twee, die (bijna) iedereen het hoofd op hol brengt; Hugo de stille en stugge jongen met wie je maar moeilijk contact kunt leggen. Twee tegenpolen, tussen wie het dan ook echt niet klikt.
De vakantie vordert, er zijn de gewone bezigheden, en toch is alles anders. Je voelt dat er iets staat te gebeuren.
Tot dat moment vond ik het een heel fijn leesbaar boek, soms kabbelend, een gezin volgen, de impact van twee nieuwelingen, relaties die veranderen.
De climax vond ik wat vergezocht, en eens die onthuld is, wordt het verhaal wat afgeraffeld met alles wat er in de daarop volgende weken, maanden en jaren gebeurt. Dit ging mij wat te snel.
9/10 van het boek is zeker goed, maar het einde had beter gekund.
(knap wel hoe je noch naam, noch gender van het vertellende hoofdpersonage weet, en dat dat eigenlijk niet eens zo veel uitmaakt)
9/10 van het boek is zeker goed, maar het einde had beter gekund.