Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Koninklijk bezoek in Sidmouth

Met ‘Een schrijfster aan zee’ vervolgt Julie Klassen haar serie over het wel en wee van de zussen Summers in het pittoreske kustplaatsje Sidmouth, Devonshire. In ‘De zussen van Sea View’ had Viola voornamelijk de hoofdrol, nu staat haar tweelingzus Emily in de schijnwerpers, die hartzeer te verwerken heeft en het schrijverschap ambieert.

In het boek zijn veel historische feiten en personen opgenomen, zoals (het bezoek van) de hertog en hertogin van Kent en hun dochtertje, de latere koningin Victoria, alsmede gebeurtenissen daaromheen, hetgeen wetenswaardig is.

Na de veelbelovende start van deze serie keek ik verlangend uit naar dit tweede deel. Helaas viel het me eerlijk gezegd nogal tegen. Het is weliswaar leuk om te lezen over onder meer het schrijversvak, culinaire hoogstandjes, een enigszins geheimzinnige pensiongast en vertrouwde personages, maar het verhaal kabbelt voort, zonder dat er echt veel gebeurt. En het einde werd voor mijn gevoel juist snel afgerond. De verwachtingen die ik kreeg na het lezen van de synopsis werden jammer genoeg niet waargemaakt.

Deze Regency-roman over het volgen van je hart laat zien dat niet alles in het leven gaat zoals je voor ogen hebt. Soms gaan verlangens niet in vervulling, maar is de toekomst zelfs beter dan waar je van droomde. Een historische romance waar meer uitgehaald had kunnen worden.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Wonder van woorden

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?