Alle meisjes aan de macht!

YoungAdultBelgie YoungAdultBelgie
26 mrt 2020

De Iron Sisters Forever is het vervolg op het eerste boek The Iron Sisters en ik raad dan ook aan om eerst het eerste boek te lezen alvorens aan het tweede te beginnen of deze recensie te lezen! (SPOILERALLERT)
“Twee zussen.
Eén droom.
Een strijd op leven en dood.”
The Iron Sisters begint waar het eerste boek is gestopt en we ontdekken wat er met de 2 zussen Serina en Nomi verder gebeurt.
Het verhaal van Serina:

Op het eiland Verwoesting, de gevangenis waar Serina naartoe is verbannen, is een opstand ontstaan nadat Serina een gevecht heeft geweigerd.
In het eerste boek kom je te weten dat Verwoesting een eiland is die dient als gevangenis voor alle vrouwen die zich - hoe kleinschalig ook- verzet hebben tegen het beleid in Viridia.
Op deze manier wordt elk vleugje rebellie of onafhankelijkheid bij alle vrouwen in Viridia uitgeroeid. De vrouwen worden bij aankomst ingedeeld in 1 van de 5 groepen en gedwongen door de bewakers op Verwoesting om elkaar te doden voor rantsoenen of gewoon omdat het kan.
Als het de beurt is aan Serina om te vechten voor rantsoenen voor haar ploeg, weigert ze hieraan mee te doen en doet iets wat geen enkele vrouw ooit al heeft gedaan op Verwoesting, zich overgeven bij een gewonnen strijd.
Hiermee toont ze aan dat de vrouwen kunnen kiezen om niet te doden en dat niemand hun kan dwingen om te doden. Door deze actie besluiten de vrouwen 1 front te vormen en de bewakers van het eiland te overmeesteren en op te sluiten.
Serina wordt door de vrouwen geselecteerd als hun leider en samen met Val, een bewaker die tegen de onderdrukking van de vrouwen is, bedenken ze een plan om alle vrouwen van het eiland af te krijgen.
Het verhaal van Nomi:
Nomi, 1 van de 3 graces van de Erfgenaam en de zwaargewonde Erfgenaam Malachi zijn , na het verraad van zijn broer Asa, verbannen en op een boot richting Verwoesting gezet.
Daar aangekomen wordt het gebed van Nomi verhoord en worden de 2 zussen na maanden gescheiden te zijn herenigd.
Nomi ontdekt dat Serina in de maanden op Verwoesting van een Grace naar een krijger is veranderd, die moest vechten voor haar leven en Serina ontdekt hoe Nomi de rebel, getransformeerd is naar een echte Grace en hoe haar zus is misleid met valse beloftes door Asa en hiermee ook hun broer Renzo in gevaar heeft gebracht.

Serina zoekt koortsachtig naar een plan waarbij ze zowel haar belofte naar de vrouwen van Verwoesting kan nakomen als de wanhopige drang kan stillen om Renzo te helpen.
Op dat moment komt Malachi terug bij kennis en bedenkt Serina een plan waarbij Malachi de oplossing blijkt te zijn en zijn rechtmatige plaats als Superioor terug kan opeisen, als de vrouwen van verwoesting akkoord gaan met de voorwaarden…
Ik kende de schrijfster Tracy Banghart nog niet dus toen ik dit boek in handen kreeg heb ik besloten om eerst het eerste boek “The Iron Sisters” te lezen.
Zodra ik goed wist waarover het verhaal ging kon ik niets anders dan pagina na pagina omslaan.
Het verhaal wordt afwisselend verteld uit het standpunt van de 2 zussen, zodat je in beide personages kan inleven. Er zijn momenten waarop ik heb gehuild en er zijn momenten waarop ik de drang had om de bevelhebber van Verwoesting zelf een kopje kleiner te maken. Het boek leest gemakkelijk en als je echt in het verhaal zit wil je ook wel zo snel mogelijk weten hoe het eindigt.
Je zou kunnen denken dat het zomaar een romantisch verhaaltje is maar het is een boek met een diepere betekenis die op een aparte wijze het feminisme en de emancipatie van de vrouw beschrijft. Zeg nu zelf… een wereld waarin je als vrouw wordt verboden om te leren schrijven, nadenken, geld te verdienen, trouwen met wie je wil, waar het verboden is te leren LEZEN. Ondenkbaar.
De dag van vandaag klinkt volledige onderdrukking en volledige gehoorzaamheid van de vrouwen ondenkbaar in onze ogen en toch was het ooit zo.
We zijn gelijken, recht op gelijke kansen en rechten en iedereen kiest zijn of haar eigen toekomst en ik kan er niet aan doen maar het boek leent er zich toe … Alle meisjes aan de macht! ADR

Meer recensies van YoungAdultBelgie