Mix van fairytale en urban fantasy

YoungAdultBelgie YoungAdultBelgie
25 mrt 2020

Een vloek zo eenzaam is een belle-en-het-beest-hervertelling in een uniek jasje. Origineel en magisch. Het verhaal wordt verteld vanuit twee hoofdpersonages: Harper en Rhen.
De 18-jarige Harper uit Washington D.C. heeft cerebrale parese (dat is hersenverlamming). Daardoor is haar broer erg beschermend tegenover haar. Hun moeder ligt op sterven en het gezin zit om geld verlegen. Wanneer Harper laat op de avond voor haar broer op de uitkijk staat, ziet ze een meisje gedrogeerd en ontvoerd worden door een man. Harper kan dit niet laten passeren en begint met de man te vechten tot zij plots degene is die ontvoerd wordt … en op magische wijze in een alternatieve wereld in het paleis van prins Rhen terecht komt.
Harper is een echte doorzetter. Ze is lief en slim en niet op haar mondje gevallen. Haar persoonlijkheid is geweldig. De beste beschrijving die ik kan geven is dit: Zet Harper de sorteerhoed op en je krijgt een rasechte Griffoendor.
Rhen is de vervloekte prins van Emberfall. Hij heeft niet veel hoop om zijn vloek te doorbreken omdat zijn pogingen om liefde te vinden steeds mislukten. Daardoor komt hij erg depri over, en is hij koel en afstandelijk. Rhen is tevens de laatste van de koninklijke familie en dus is het zijn taak om het koninkrijk te leiden.
Hij wordt bijgestaan door zijn lijfwacht Grey, die tussen de twee werelden kan reizen om meisjes te zoeken voor Rhen. Grey is gemakkelijk het beste zijpersonage ooit. Hij is mysterieus en attent, heeft droge humor en is ontzettend trouw.
Dit boek las als een trein en zorgde ervoor dat ik niet kon stoppen met glimlachen. Het is een van de beste boeken die ik dit jaar heb gelezen. Een mix van fairytale fantasy en urban fantasy. Ik raad het iedereen aan om te lezen, zeker als je fan ben van de Hof van doorns-serie.
// Young Adult België -- EP

Meer recensies van YoungAdultBelgie