Advertentie

Bij het zien van de cover van Familie op de vlucht van Diney Costeloe weet je meteen dat je een aangrijpend boek gaat lezen over een oorlog waarbij dit keer kinderen de hoofdrol spelen. De titel spreekt voor zich, het boek draait daarom.
Het verhaal begint met De rassenwetten van Neurenberg in 1935 waarin een aantal wetten staan die voor Joden gelden. Het zijn wetten waar je niet vrolijk van wordt. Daarna wordt je vanaf het eerste hoofdstuk het verhaal in gezogen en laat het je pas los als je het boek uit hebt. En dan laat het je nog niet helemaal los omdat het een aangrijpend verhaal is waarbij je hoopt dat dit nooit meer voor zal komen. Het is een verhaal waarbij je je geregeld afvraagt wat je zelf had gedaan als je in de schoenen had gestaan van diverse personen.
Het is een verhaal over een familie die voordat de Tweede Wereldoorlog echt begint moet vluchten omdat ze niet meer veilig zijn daar waar ze wonen, hun huis is afgebrand en de vader is opgepakt. Het is maar de vraag of ze elkaar ooit weer zullen zien. Steeds als ze denken dat ze veilig zijn, blijkt het dat ze na een korte of iets langere tijd toch niet meer veilig te zijn.

Lees verder op https://surfingann.blogspot.com/2019/05/familie-op-de-vlucht-diney-costeloe.html .

Reacties op: Waar ben je nog veilig?

69
Familie op de vlucht - Diney Costeloe
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 19,99 Bestel het e-book € 8,99
E-book prijsvergelijker