Advertentie
    Eline Huls Hebban Recensent

Tegen wil en dank wordt het leven van Marc Dane ineens een stuk spannender wanneer hij als enige in zijn team een gewelddadige aanval overleeft. De aanval was doelbewust en de mensen die er achter zitten zijn allerminst blij dat Dane de aanval heeft. Terwijl Dane zijn best doet om zijn aanvallers te ontvluchten en te achterhalen voor wie hij nou precies vlucht, komt het gevaar steeds dichterbij.

Tijdens zijn avontuur komt hij ex-militair Lucy Keyes tegen. Deze vrouw weet van aanpakken en laat zich niet makkelijk wegjagen. Er is duidelijk chemie tussen de twee en ze vullen elkaar op meerdere manieren aan. Dat is een leuke bijkomstigheid.

In Nomade maak je kennis met ontzettend veel mensen. James Swallow heeft ervoor gekozen om vanuit verschillende perspectieven te schrijven. Dit zorgt voor spanning, omdat je als lezer soms niet iets meer weet dan de personages, maar zorgt er ook voor dat je goed moet opletten. Wie was wie ook al weer? Maar in dit geval geldt wel; overdaad schaadt. Swallow wil te veel verhaallijnen vertellen en dat breekt op. Sommige verhaallijnen worden langdradig en dat haalt de vaart uit het verhaal.

Los daarvan is de schrijfstijl wel boeiend. Al vanaf de eerste pagina zit je in het verhaal. De achtergrondinformatie en de beschrijvingen van de omgeving zorgen voor een beetje extra diepgang en dat is tussen de actie door af en toe wel een verademing. Maar ook hier geldt; genoeg is genoeg.

Wie nog geen afscheid kan nemen van Marc of Lucy heeft geluk. Swallow heeft een serie geschreven rondom deze karakters waarvan inmiddels het vierde deel al in het Engels is verschenen.

James Swallow (1970) is een Britse auteur met een vrij breed oeuvre. Naast de boeken rondom Marc Dane schreef hij ook boeken die zich afspelen in de wereld van o.a. Warhammer 40K, Star Strek en Doctor Who.

Reacties op: Overdaad schaadt

26
Nomade - James Swallow
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 24,99 Bestel het e-book € 11,99
E-book prijsvergelijker