Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Interessante thema's en langdradige dialogen

Eline H. 15 augustus 2023 Hebban Recensent
Dominique Lap schrijft het liefst over vrouwen die, net als zij, verre van volmaakt zijn en daar redelijk goed mee wegkomen. Iemand die voldoet aan deze omschrijving is de hoofdpersonage uit haar debuut De talisman.

Brit is drieëndertig. Haar lang gekoesterde kinderwens is nooit in vervulling gegaan. Het is dan ook extra pijnlijk dat haar ex een kind heeft met zijn nieuwe vriendin. Ook haar carrière loopt niet lekker. Ze verliest steeds meer klanten. Haar afleiding zoekt ze in Mr. X, een populaire rockster en drank. Véél drank.
Als hoofdpersonage eist Britt de meeste aandacht op. De overige personages lijken slechts een vluchtige bijrol te spelen: haar vriendinnen, haar ex, haar collega’s en klanten. Niemand lijkt echt indruk te maken. Ook haar nieuwe vlam Milo niet. Dat maakt het erg moeilijk om enthousiast te worden over de relatie.

Lap maakt gebruik van een soepele en beschrijvende schrijfstijl die snel wegleest. Ook bevat het boek veel dialogen. Dat haalt die snelheid er met enige regelmaat juist weer uit. Dit is tekenend voor de gehele leeservaring.

In De talisman weet de auteur een aantal interessante thema’s aan te snijden: (onvervulde) kinderwensen, een tegenvallende carrière en een obsessie voor een muzikant (ook in te vullen voor acteurs). Dat zal het voor veel lezers erg herkenbaar maken.

Al met al heeft Lap een prima debuut afgeleverd. Goed genoeg om de interesse te weken voor toekomstig werk. Dat nieuwe boek staat al op de planning. Naar verwachting ligt haar nieuwe roman De Vuurpaal begin 2024 in de schappen.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Eline H.