Advertentie

Met Roos op reis. Tekst en illustraties door Deborah Marcero

Roos wil onderzoeker, ontdekkingsreiziger en avonturier worden. Niet zo maar; wel om maandag iets te kunnen laten zien tijdens het kringgesprek op school. Wat er gebeurt als Roos op zoek gaat, wel daar gaat dit prachtige boek over.

De oorspronkelijke titel licht al een tipje van de sluier: My heart is a compass. Mooi hé? Naast een prentenboek, een voorleesboek en een zoekboek (de prenten zitten boordevol grappige details) is dit in feite ook een boek vol poëzie. “Met haar hart als kompas werd haar fantasie een plattegrond.” Hoe mooi is dat?
De poëtische schoonheid schuilt niet alleen in de woorden maar ook in de prenten. De blauwkleurige onderwaterprent wil ik aan mijn muur en misschien zelfs wel als tattoo. Zo mooi dus.

Roos is wijs, moedig en dapper. Dat ontdek jij gedurende het boek en dat ontdekt zij ook op het einde van het verhaal. En misschien ga jij als kleine (of niet meer zo kleine; zoals ik) avonturier door het lezen van dit boek beseffen dat ook jij moedig en dapper bent. (Als je dit boek in handen hebt ben je sowieso al wijs door je keuze voor dit wonderlijk mooie verhaal.)

Koop Roos, lees Roos, kijk Roos en vind je eigen verhaal voor het kringgesprek. Je eigen kompas heb je alvast op zak.

Reacties op: Hart-kaart

2
Met Roos op reis - Deborah Marcero
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker