Advertentie

Een man en een vrouw, hevig verliefd op elkaar maar uit twee compleet verschillende en botsende werelden. Hij, Caleb, levend in een Amish commune. Zij, Reese, als arts in de moderne wereld. Alleen al het Amish principe m.b.t. de weigering van medische interventie botst met de opvattingen van haar als arts. Op zich heeft Caleb wat ruimere opvattingen dan de diepgewortelde Amish. Het probleem is alleen dat hij zijn overleden broer heeft beloofd diens kinderen binnen de Amish cultuur op te voeden. En Reese op haar beurt krijgt nogal wat idealen m.b.t. haar toekomst van haar ouders opgedrongen.

Dit boek is duidelijk met liefde en warmte geschreven waarmee de schrijfster de harten van haar lezers weet te beroeren. Het is een soms mierzoet liefdesverhaal. Op andere momenten kan wat de westerse mens als onrecht beschouwt je het bloed onder de nagels vandaan halen. De grote vraag: is er een toekomst voor Caleb en Reese? Aan welke idealen blijven zij trouw, die van zichzelf of die van hun achtergrond?
Een makkelijk te lezen verhaal dat wat meer verdieping had verdiend, al zal het niet voor iedereen een waarderingsster minder zijn dat de binnenwereld van de personages wat oppervlakkig en beperkt blijft.

Reacties op: Trouw aan je achtergrond of aan jezelf?

36
Alles tussen jou & mij - Susan Wiggs
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker