Advertentie
    Marieke Scheers Hebban Recensent

Krista werkt in een kringloopwinkel en heeft het er erg naar de zin. Silvia, de eigenaresse is een vriendin van haar overleden moeder, waar ze veel steun aan heeft. Wanneer collega Martha een doos uitpakt en een nooit gedragen trouwjurk vindt, maken ze er een geintje van en laten het Krista aantrekken. Het past precies. In een opwelling koopt Krista de hele doos en ontdekt dat er nog veel meer in zit en gaat op zoek naar de eigenaar.

De gevonden trouwjurk zet een serie gebeurtenissen in gang die niemand had kunnen voorzien en dat levert soms hele grappige situaties op. Dat Krista een vrolijke meid is en af en toe een flapuit, helpt daar ook aan mee. Maar het boek heeft ook een serieuze ondertoon. Zo komen thema’s als rouw, drugsgebruik en schuldgevoel ook voor. De personages hebben allemaal een diepere laag en dragen geheimen met zich mee, die ze door de gebeurtenissen moeilijk nog langer kunnen verhullen.

Het is een zeer vlot geschreven roman, waarbij het opvallend is dat er hoofdstukken tussenin zitten die anders van toon zijn. Eenmaal is het de mannelijke hoofdrolspeler die aan het woord komt, maar belangrijker zijn de hoofdstukken met een datum als titel, die geven het verleden weer van Krista en dat is best heftig. De opbouw van het verhaal zit goed in elkaar en al kan je het einde een beetje zien aankomen, Tamara Haagmans doet het op haar eigen manier en weet de lezer dan precies te raken door het een mooie wending mee te geven.

De mooiste dag van je leven is met recht een feelgoodroman waar je van geniet van het begin tot het einde en waarin net zoals in andere boeken van haar, kleine stukjes Tamara terug te vinden zijn. Met lieve en bijzondere personages en een leuk en goed opgebouwd verhaal in de bijzondere setting van een kringloopwinkel is het een geslaagd boek!

Reacties op: Heerlijke feelgoodroman

12
De mooiste dag van je leven - Tamara Haagmans
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 12,99 Bestel het e-book € 7,99
E-book prijsvergelijker