Advertentie
    Marieke Scheers Hebban Recensent

Melissa heeft Friesland achter zich gelezen en heeft gekozen voor een musical opleiding in Rotterdam. Een hele stap, maar voor haar zeer bevrijdend. Thuis werd ze niet aangemoedigd om deze stap te nemen en haar ex-vriend vond het helemaal onzin.

Maar Melissa kan prachtig zingen, heeft talent voor toneel. Dans is niet haar sterkste kant, maar met doorzettingsvermogen komt ze ver. Ze valt al snel op bij de Vlaamse Chantal. Zij zit in het laatste jaar en haar afstudeerproject is een musical over liefde en ze kiest Melissa om mee te doen. Een grote eer en zeer leerzaam, helemaal als ze samen met Nathan de Wilde mag spelen. Hij doet al mee aan grote musicals, maar hij heeft daarna een reputatie van vrouwenverslinder. Het houdt Melissa niet tegen om als een blok voor hem te vallen. Maar Rick trekt nog aan haar en Eveline, die ook meedoet aan de musical van Chantal claimt Nathan voor zichzelf.

Het hele boek staat in het teken van de musical opleiding en het eindproject van Chantal. Door het boek heen kom je als lezer te weten wat er allemaal moet gebeuren voor een productie op de planken staat. De onzekerheden van de acteurs, de stress bij de regisseur, het ontwikkelingen van de liedjes en de teksten en de enorme hoeveelheden tijd die het oefenen met zich mee brengt. Tijd voor familie is er bijna niet meer, want ook de opleiding gaat gewoon door. De schrijfster heeft dat mooi verweven met het verhaal van Melissa. Het meisje dat loskomt van haar familie, maar nog tobt met een schuldgevoel naar haar ex toe. Zij is toe aan dit nieuwe leven en ook naar de nieuwe liefde die haar leven beheerst. Helaas wordt dat laatste constant benadrukt in dit boek en haar gedachten over haar bevlieging hadden wel wat minder gemogen.

De schrijfster geeft in het nawoord aan dat het boek valt tussen Young adult en New adult. Qua leeftijd en verhaal klopt dat wel ongeveer, maar het is allemaal nogal braaf. Waarbij new adult zich typeert met enige expliciete erotische scenes, is daarvan in Verblind niet veel terug te vinden, maar het is een leuke roman voor jongeren, waar ook de oudere lezer zich prima mee kan vermaken. Een kijkje in de glamourous wereld van de musical, maar dan aan de kant van de voorbereidingen geeft een goed beeld van wat de auteurs door moeten maken voor ze op de planken staan. Dat vermengd met een verhaal vol liefde, jaloezie, diversiteit en nieuwe vriendschappen maakt Verblind tot een fijne roman.

Reacties op: Fijne roman over de wereld van de musical

13
Verblind - Mary K. Franklin
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 17,95 Bestel het e-book € 10,00
E-book prijsvergelijker