Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

The end of the year booktag

op 17 november 2020 door

Vorig jaar vulde ik deze tag ook in en nu zag ik 'm bij Maartje en dacht ik oh ja, laat ik die voor dit jaar ook maar invullen. En laat ik dan ook eens kijken wat ik vorig jaar invulde en wat daar in die laatste paar weken van het jaar van terecht is gekomen!

 

 1. Zijn er boeken die je gestart bent dit jaar, maar die je nog moet uitlezen?

Uhm ja, zoals ik bij Maartje al antwoordde 'Moby Dick' staat op 2% gelezen op mijn e-reader maar of ik die uit ga krijgen, nee zeker weten van niet. Ik lees graag Engelse boeken maar dit is toch een boek wat ik besloten heb dat ik liever in het Nederlands wil lezen.

Het boek dat ik ook nog uit moet lezen, en dat ook echt wil doen, is 'De laatste trein naar vrijheid'. Ik begon het boek in mei te lezen en ben op bladzijde 50 wezen steken. Het is geen licht boek om in je handen te hebben en je moet er ook echt even voor gaan zitten. 

2. Een herfstig boek dat je richting winter brengt:

Herfstboek, wat is dat? Ik ben al helemaal in kerstsfeer! Na 'The City of Second Chances' waarin ik een tripje naar New York maakte las ik 'Christmas Island' waarin ik Jul, kerst op z’n Noors, vierde op een Noors eilandje. En nu ben ik in Cockleberry Bay om daar kerst te vieren!

3. Een boek dat nog moet verschijnen en waar je erg naar uitkijkt:

Vorig jaar stond daar 'Moederzielen' van Herlinde Leyssens op en voor zover ik weet is het boek nog niet klaar dus die laat ik er dan ook maar opstaan. Ik kan nergens vinden hoe ver Herlinde met het boek is, ik gok dat ze door Covid-19 wat vertraging heeft opgelopen. Ach wat in het vat zit verzuurd niet toch?!

4. Drie boeken die je gelezen wilt hebben voor het einde van het jaar:

Vorig jaar stond daar onder andere 'Koken voor meneer Cappuccino' op…tja dat boek heb ik nog steeds niet gelezen! @Marieke gaan we die nog buddyreaden of zeg je laat maar…

Maar de volgende drie boeken wil ik nog graag lezen voor het einde van het jaar: 'Ik mis je' van Gillian King, dit boek ga ik met Amarins als buddyread lezen, of nog in november of in december. 'Winter in Schotland' van Sarah Morgan lijkt mij een heerlijk boek voor december en omdat ik heel enthousiast was over 'Christmas Island' van Natalie Normann heb ik haar boek 'Summer Island' meteen als e-book aangeschaft! Ik zie een zomers tripje in de winter naar Noorwegen ook wel zitten. 

5. Is er een boek dat misschien nog je favoriet kan worden voor het einde van het jaar?

Ik heb dit jaar niet echt één favoriet boek, ik las een aantal boeken die ik met vijf sterren beoordeelde en die allemaal op hun eigen manier bijzonder waren. Zo las ik 'Het bloemenmeisje' in een buddyread samen met Lieve en Stefanie en ik vond het echt een super goed in elkaar zittend verhaal. Maar ook vond ik 'Daar waar de rivierkreeften zingen' een erg mooi boek. En de twee boeken van een van mijn favoriete auteurs Diney Costeloe vond ik ook erg mooi: 'De verloren vader' en 'Twee moedige vrouwen'. Maar ook heb ik erg genoten van 'De bijenhouder van Aleppo'. En zowel 'Omkijken naar morgen' als 'Ik hou je vast' behandelen eenzelfde onderwerp en zijn beide erg mooi.  

6. Heb je al plannen voor het lezen in 2021?

Ja die heb ik. Ik wil volgend jaar nog meer uit eigen kast lezen en heb daarvoor alle ongelezen fysieke boeken op papier gezet en geprint, ook ben ik door mijn Calibre heen gegaan en heb al mijn e-books bekeken en een lijst gemaakt van de boeken die ik echt heel graag wil lezen. Totaal zijn dit meer dan 175 boeken. Mijn challenge voor 2021 heb ik op 100 gezet dus hier ben ik wel langer dan een jaar mee bezig…Hoe ik dat doel wil gaan bereiken zal ik laten zien in mijn leesplannen van 2021 blog welke medio december online zal komen.  

Ik zou het heel leuk vinden als jullie deze vragen ook gaan beantwoorden. Hieronder of in je eigen blog. Veel leesplezier deze laatste paar weken van 2020. 



Reacties op: The end of the year booktag

Meer informatie

Gerelateerd