Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Wie bezorgt me een gouden tip voor #36?

op 19 juli 2018 door

De beruchte 50 Reading Challenge Categorieën... Ik dacht dat ik eind van het jaar met een vijftal 'probleemgevallen' zou zitten, ik wil natuurlijk geen boeken lezen waar ik geen zin in heb. Maar… hoewel ik de eerste helft van het jaar geen enkel boek speciaal voor de Challenge uitgekozen heb, kon ik toch al meer dan 80% afvinken, en dus is het bereiken van de eindmeet nu toch een doel op zich geworden. Ik ging gisteren aan het passen en meten, met volgend resultaat. 

Waren er misschien categorieën die onterecht nog geen vinkje gekregen hadden? 

Jazeker! Dankzij de commentaren op #3 Een boek van een bekende Nederlander weet ik nu dat de thrillers van Boris Dittrich hier geplaatst kunnen worden. Joepie, want ik heb Barst gelezen! En ook het werk van Jan Terlouw, bijvoorbeeld Natuurlijk, past hier, besefte ik even later. 

#38 Een roadtrip-boek zou me in de problemen brengen, dacht ik heel de tijd. Tot ik zag dat iemand (ik denk Marieke) deze categorie noemde voor De 100-jarige man die terugkwam om de wereld te redden van Jonas Jonasson. En ja, dat kan inderdaad!

Plots waren er nog maar vijf categorieën zonder vinkje!

Tot mijn grote verrassing kan ik vier van die vijf categorieën opvullen met boeken die ik sowieso op de planning heb staan. Kijk maar!

#9 Een (ooit) verboden of verbannen boek : Als ik de commentaren op Hebban mag geloven (en dat doe ik), dan is Animal Farm van George Orwell bijzonder geschikt voor deze categorie. Ik vroeg (en kreeg) het boek een paar jaar geleden voor mijn verjaardag, nu ga ik het eindelijk lezen.

#19 Een boek dat verscheen in jouw geboortejaar : Hier wist ik al langer dat het Oorlogswinter van Jan Terlouw uit 1972 zou worden. Dat boek kon je twee jaar geleden voor 1 of 2 Euro aankopen in Nederland en dat heb ik toen ook gedaan (we hadden in de periode van de actie een meeting met de Thriller Club).

#37 Een Aziatische roman of thriller : Vorig jaar is het me niet gelukt om Tokyo Tapes nr 6-4 van Hideo Yokoyama te lezen, maar dit jaar ga ik voor het laatste boek van deze auteur, Japan Airlines nr. 123. Goh, wat zal dat afvinken de komende weken vlot gaan!

#50 Een boek dat je ooit voor je lijst las of moest lezen : Hier had ik geen goed oog in, ik kan me niet meer zo goed herinneren welke boeken ik vroeger op school moest lezen. En wil je een boek herlezen? Nou, eigenlijk niet. Maar… een beetje doorklikken bij deze categorie bracht me naar de huidige leeslijst van scholieren en wat zie ik daar staan? Cel van Charles den Tex! En laat ik dat boek nou net uit de bieb geleend hebben voor een blog van de Thriller Club.

Zo, bijna klaar dus! En toch... hellup! 

Ik ben er bijna, ware het niet dat er één categorie is waar ik weinig of niets mee kan aanvangen. Ik ging kijken bij alle info over #36 Een hervertelling van een sprookje of legende, maar ik weet het nog steeds niet.

Heel veel zin om een van de genoemde YA’s te lezen heb ik niet (hoewel ik regelmatig iets uit dit genre lees). En of ik Frozen wil lezen? Hm, eerder niet. Ik dacht het gevonden te hebben toen ik De kinderdief van Brom zag. Wat denken jullie? Zou dat iets voor mij zijn? Fantasy, een 400 bladzijden met illustraties (ik huiver een beetje, want ik hou niet van getekende verhalen, tenzij het kinderboeken zijn). Of hebben jullie een heel andere tip voor mij? Een waar ik helemaal blij van word? Ik reken op jullie!

Groetjes en blijf lezen!
Greet



Reacties op: Wie bezorgt me een gouden tip voor #36?

Gerelateerd