Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Hebban Hebban Hebban... Hebban in mijn hoofd

op 30 augustus 2017 door

Augustus is bijna voorbij en wat was het weer een drukke Hebban-maand! Niet alleen op leesvlak, maar ook op schrijfvlak eigenlijk. Het helpt niet als je actief mee wilt schrijven aan zowel de spot van de Club van 10 Literatuur als die van Literatuur uit het hoge Noorden, als je graag hebt dat volgers regelmatig bijdragen willen lezen en als je zo vele onderwerpen interessant vindt!

Begin augustus nam ik het op mij om op de We Love Lit - spot enkele artikels te zetten met lange leeslijstjes romans uit de andere continenten, en de tijd die ik daar heb ingestoken, had ik vooraf toch wat onderschat! Je leest ze hier:

Hou trouwens mijn laatste artikel in de gaten deze zondag met nog wat tips uit Oceanië en Noord-Amerika, want er wordt nog een mooie actie aan gekoppeld dankzij de fantastische Hebban-redactie!

Ondertussen toonde ik mijn boekenkast even aan de buitenwereld - gelukkig hielp mijn partner in lit, Natalie, hier mij even bij - en schreef ik snel snel samen met Greet - een partner in, ja noordelijke crime en lit, laten we maar zeggen - een genre melange artikel over Erik Valeur's Schipbreuk van een leven, die het ook op zich nam om de kader van het artikel aan te leveren. Dit sloot bovendien goed aan op de blog van Sigried over Erik Valeur op de Literatuur uit het hoge Noorden-blog en mijn eigen recensie over Het zevende kind dat ik vlak ervoor las. 

En nu ik nog eens goed kijk, verscheen de buddyread van Guy en mezelf over Meisjes in blessuretijd van Carolina Trujillo (gelezen in juli) ook nog in augustus en schreef ik óók nog een blog over Jonas Gardell's trilogie De liefde, De ziekte en De dood.

Ook heel wat van mijn Hebban-tijd in augustus ging op aan Willem Elsschot, híj verdient dat natuurlijk! Drie leesclubs passeerden sinds juni de revue, onder de bezielende leiding van Natalie (zonder h) en Jan S, over de boeken Het tankschip, Pensioen en De verlossing, waarvan ik de laatste zelf nog wat in goede banen probeer te leiden. Ik lijd momenteel echter onder mijn gedachtenbanen die zowat naar alle richtingen leiden: mijn verlossing mag dus niet meer zo lang op zich laten wachten! Als kers op de taart verschijnt er binnen zeer afzienbare tijd nog méér over hem, waar we met een 'werkgroepje' toch even aan 'gewerkt' hebben. Nog iets om in de gaten te houden! En regel ik ondertussen nog even de praktische dingen voor onze Elsschotwandeling op 16 september, natuurlijk als dat in Antwerpen is! 

En ja, ik schreef toch nog wat recensies over enkele andere boeken die ik nog heb kunnen lezen deze maand, en wel over deze:

Las ik daarnaast ook nog wat andere boeken? Nog een paar 'kleppertjes' zou Gigi ze noemen, om dit alles mee af te kruiden: namelijk Gezellig is anders, een novelle van Christophe Vekeman voor de Te Gek!-campagne. En vanavond of morgen scroll ik waarschijnlijk de laatste bladzijden weg van het korte Grunberg-je Het bestand, al van een tijdje terug. Om daarna direct met zijn Tweede bestand uit de bib verder te gaan natuurlijk. En oh ja, Bloedbroers, de tweede thriller van het Zweedse thrillerduo Roslund & Thunberg 'moet' ik ook nog. En Grond van Wil Boesten, en Vrije val of beter de Duitse versie Schilf van Juli Zeh dat ik net heb uitgeleend als e-boek. En en ...  :-))

Dit laatste heb ik trouwens net op tijd gedaan net zoals ik De studente van de Schotense Elise Wuyts ook nét op tijd heb gekocht, zodat ze nog in mijn kast of op mijn e-reader staan voor september. Want naar het schijnt mogen we dan geen boeken uitlenen of kopen (#leesuiteigenkastmaand). Dat klopt toch hé, Helma en collega's? 

Ach, op vakantie gaan is ook maar dat, Hebbanen daarentegen is een écht tijdverdrijf! ;-) Wat jullie? 



Reacties op: Hebban Hebban Hebban... Hebban in mijn hoofd

Meer informatie

Gerelateerd