Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Boekenketting (11): Danique leest en tipt Natasha

op 23 augustus 2021 door

Naar aanleiding van het thema van de Hebban Reading Challenge voor de maand oktober van 2020 zijn wij hier op Liefde voor YA begonnen met De boekenketting. Het thema van de Reading Challenge was: lees een boek dat je is aangeraden (door een vriend(in), boekverkoper enzovoorts). Hierbij lezen wij boeken die ons worden aangeraden door andere clubleden! In het vorige artikel gaf Feline mij 6 tips waaruit ik kon kiezen. Ik koos voor een young adult wat niet gelijk mijn eerste keuze zou zijn maar die mij wel nieuwsgierig maakte. Ik mag nu Natasha een aantal tips geven. 

Dit artikel is geschreven door Danique 

Hoe werkt de Boekenketting?

Aan het begin van de maand krijgt één van ons een lijstje met vijf YA-leestips van een lid van onze club. Zij kiest, zonder ons daarover iets te vertellen, één boek van het lijstje uit. Aan het begin van de volgende maand schrijft zij hierover een recensie op de spot en voegt daaronder haar aanraders voor de volgende vriendin toe. Zo zien we iedere maand een recensie en vijf tips voorbij komen. En, omdat we jullie als lezers ook als vriend of vriendin zien, hebben jullie zo ook direct vijf tips te pakken om te lezen.

Wat tipte Feline ook alweer?

  1. De Beer en de Nachtegaal. Van Katherine Arden. Danique heeft veel fantasytitels op haar TBR staan. De Beer en de Nachtegaal is een sprookjesachtige vertelling gebaseerd op Russische folklore. Het is sfeervol en spannend. Daarom denk ik dat Danique dit boek leuk zou vinden. 
  2. Water. Van Holly BlackDanique heeft de Folk of the Air-serie van Holly Black gelezen, en The Queen of Nothing staat in haar favorieten. Dit is een ouder werk van Holly Black over The Court of Termites, die ook in de Folk of the Air-serie voorkomt. 
  3. De Zwendelprins. Van Rima OrieIk zag dat Danique The Wrath and the Dawn in haar TBR had staan. Ook heeft ze Schaduw van de Vos gelezen. Dit zijn boeken over andere culturen. De Zwendelprins is een spannend boek gebaseerd op Indiase legenden, en past hier perfect tussen!  
  4. OntworteldVan Naomi Novik. Zelf vond ik dit een super romantisch, sfeervol fantasyverhaal. De personages zijn grappig en boeiend beschreven. Het voelt als een sprookje. 
  5. Toffee. Van Sarah CrossanEr staan ook een paar contemporary boeken op het lijstje van Danique. Dit boek is een absolute aanrader als het aankomt op contemporary. De schrijfstijl is kort en poëtisch, en vertelt toch precies alles wat er verteld moet worden. 
  6. Younger. Van Pamela Redmond Satran. Omdat ik een beetje laat ben met dit artikel gooide ik er deze bonustip bij. Ik zag dat Danique de Royals-serie gelezen heeft. Dit boek heeft een beetje hetzelfde guilty-pleasure sfeertje. 

Deze boeken had ik niet in mijn bezit en dat maakte de keuze ook wat moeilijker. Toen ik op mijn e-reader ging kijken kwam ik al gauw tot de conclusie dat De zwendelprins en De beer en de nachtegaal via kobo plus te lezen waren. De strijd was tussen deze twee titels. Ik heb uiteindelijk voor De beer en de nachtegaal gekozen omdat ik veel lovende woorden heb gehoord over dit boek en de serie. Ik ben heel nieuwsgierig! 

Over De beer en de nachtegaal

De Beer en de Nachtegaal van Katherine Arden is een magisch sprookje. In een dorp op het randje van de wildernis in het noorden van Rusland, waar de ijskoude wind blaast en het altijd lijkt te sneeuwen, vertelt een oude min sprookjes over de Winterkoning. Verhalen over oude magie verboden door de kerk. Maar voor het jonge, wilde meisje Vasja zijn het meer dan alleen verhalen. Alleen zij ziet de geesten rondom het huis die haar beschermen. Alleen zij voelt de groeiende krachten van een duistere vorm van magie in het bos...

Leeservaring 

Helaas moet ik zeggen dat het boek mij niet aansprak. Ik heb hem dan ook niet uitgelezen. Na 50 pagina's pakte het mij nog niet en merkte ik dat ik in een sleur begon te raken en dat het plezier niet in het lezen zat. Velen zullen zeggen, je hebt niet veel gelezen dus hoe kan je dat zeker weten. Dat is moelijk uit te leggen. Het verhaal pakte mij niet en met alle Russische namen tussendoor zorgde dat ervoor dat ik heel erg verward raakte. Tel daarbij op dat de schrijfstijl niet helemaal mijn ding was en dat het mij in een sleur trok is dat niet heel positief. Ik kom namelijk net uit een leesdip en ik wou niet dat dit me er terug in ging trekken. Heel jammer juist omdat zoveel mensen het verhaal zo leuk vonden. Het kon mij helaas niet pakken. Maar laat dat je er niet van weerhouden om het te gaan lezen! 

Danique tipt Natasha 

Wanneer ik naar de ´wil ik lezen´ plank kijk van Natasha maar ook naar de boeken die al gelezen zijn, zie ik wel wat overeenkomsten. Ik lees vooral fantasy en Natasha leest ook nog wel eens een romantisch boek. Daar ben ik iets minder van. Ik heb dan ook gekeken of ik daar een mix van kon vinden. 

  1. Begin again van Mona Kasten. Bij Natasha staan er veel romantische boeken op de lijst. Ik heb deze zelf gelezen en heb hem vijf sterren gegeven. Toen ik hem bij Natasha zag staan kon ik niet anders dan hem hier neerzetten, om een klein duwtje in de rug te geven om hem op te pakken hihi.
  2. Soldaat van het noorden van Bram Baptiste. Een boek over oorlog, verzet en vriendschap. Niet helemaal in het genre dat er gelezen wordt, maar ik wil Natasha graag uitdagen om ook eens dit verhaal te proberen waar waarheid en fictie in een boek is verweven. 
  3. Tussen de beesten en wilde rozen van Ashely Poston. Sprookjesachtig en kwaadaardig. Ik zag dat Natasha De wrede prins had gelezen en dit lijkt me een goede optie om ook eens te proberen. Het is een standalone met veel vriendschappen en zoektochten. Vol met magie en liefde. 
  4. Cinder en Ella van Kelly Oram. Natasha leest veel van Elle Kennedy en heeft nogal wat romantische titels op haar wil ik lezen lijst staan. Deze zag ik echter niet staan en lijkt me een mooie toevoeging voor de lijst. Een hertelling van Assepoester waarin de personages hele mooie ontwikkelingen meemaken. 
  5. Shadows van Jennifer L Armentrout. Natasha heeft al eens boeken van deze auteur gelezen in het genre romantiek. Ik wil haar uitdagen om ook eens de fantasy kant op te gaan. Om nu niet helemaal van de romantiek af te stappen is dit een boek waar fantasie en romantiek een prachtige balans hebben. 

Welk boek hoop jij dat Natasha gaat lezen?



Reacties op: Boekenketting (11): Danique leest en tipt Natasha

Meer informatie

Gerelateerd