Advertentie

Hebban vandaag

Listmania /

De 19 van augustus in de categorie Literatuur & Romans

door Hebban Crew 21 reacties
De verwachtlijst van Hebban biedt voldoende inspiratie voor je nieuwe leesuitdaging. Geweldig natuurlijk om al die nieuw te verschijnen boeken te ontdekken, maar hoe weet je nou welke titels je écht niet mag missen? De redactie van Hebban helpt je een handje en selecteert de veelbelovende hoogtepunten van de maand augustus. Bekijk hier de selectie literaire en feelgoodromans.

Literatuur

In augustus verschijnt er zowel nieuw werk van Nederlandse topauteurs als van nieuw Nederlandstalig talent. Fans van Kluun kunnen zich verheugen op een vervolg op zijn grote bestseller Komt een vrouw bij de dokter en diens opvolger De weduwnaar. In Familieopstelling is hoofdpersoon Stijn terug en gaat op zoek naar zichzelf én de Ware. Ook Simone van der Vlugt is terug, dit keer met de historische roman De kaasfabriekover een vrouw die eind negentiende eeuw een eigen onderneming start. 

Daarnaast lichten we hier twee romans uit van minder bekende namen: Merijn de Boer schrijft in De saamhorigheidsgroep op satirische wijze over een man die terugblikt op de jaren tachtig, waarin hij deel uitmaakte van een groepje idealisten. Aziza el Baraka vertelt in De betekenis van liefde over het bijzondere liefdesleven van een Marokkaanse vrouw die meerdere malen een echtgenoot verliest. Ook twee debuten deze maand, het poëtische Het aanbidden van Louis Claus van Helena Hoogenkamp en het ontroerende en geestige De tussenzus van Vincent Kortmann

In het aanbod binnen de vertaalde literatuur lichten we hier een aantal romans uit die actuele onderwerpen aansnijden. Zo zijn De vervlogen helft (Brit Bennett) en Verloren familie (Lisa Wingate) interessant voor iedereen die de Black Lives Matter-beweging volgt. De historische roman La Florida van Laila Lalami over een ontdekkingsreis naar Amerika stipt ook dergelijke onderwerpen aan. Ook De bergen zingen is een historische roman, dat een portret schetst van vier generaties van een Vietnamese familie gedurende de twintigste eeuw. Deze maand lees je op Hebban een interview met auteur Nguyen Phan Que Mai over haar boek. 

Klimaatverandering staat centraal in Van steen en beenvan  Bérengère Cournut, over een jonge Inuitvrouw die gescheiden wordt van haar familie en moet zien te overleven. Twee andere romans passen binnen de boekentrend waarin sterke vrouwen centraal staan: De supperclub (Lara Williams) is 'een vlijmscherpe aanklacht tegen de patriarchale maatschappij' en Benedendeks van Sophie Hardcastle bespreekt #MeToo en het overschrijden van grenzen aan boord van een jacht.

Geintje van de Italiaanse auteur Domenico Starnone valt op omdat hij ook wel de vermeende auteur achter het pseudoniem Elena Ferrante zou zijn. Voor iedere Ferrante-fan is dit het moment om daarover een eigen mening te vormen... 

Feelgood

Wendy Brokers is inmiddels een vaste waarde binnen het Nederlandse feelgoodgenre: haar vorige roman Leven met een leugen werd goed beoordeeld op Hebban en ook nu kijken veel lezers uit naar haar volgende verhaal. Omkijken naar morgen gaat over een jonge vrouw die alles voor elkaar heeft, maar toch diepongelukkig is. 

Van buiten de landsgrenzen zijn er vier titels die we hier graag uitlichten. Ook binnen dit genre vinden we historische romans die je heel de wereld mee over nemen. Het museum van verbroken beloftes van Elizabeth Buchan speelt zowel in Praag (verleden) als Parijs (heden), De wezenmoeder van Ellen Marie Wiseman neemt je mee naar het Philadelphia van 1918, De verborgen kinderen van Elizabeth Byler Younts schetst een aangrijpend beeld van de psychiatrie in Pennsylvania, 1937 en Het boek van vergeten woorden van Pip Williams vertelt over een Engels meisje dat in de negentiende eeuw een woord uit de Oxford English Dictionary steelt. 

Meer verwachte boeken

Bekijk de verwachtlijst voor een compleet overzicht van alle nieuwe boeken die verschijnen. Elke week de verwachte boeken in je mailbox? Meld je dan aan voor de verwachtnieuwsbrieven 

Elke dag het laatste boekennieuws in je mailbox?

Zet de Hebban Lunchupdate aan in je profiel of meld je hier aan.


Over de auteur

Hebban Crew

2142 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: De 19 van augustus in de categorie Literatuur & Romans

 

Gerelateerd

Gesponsorde boeken