Hebban vandaag

Listmania /

Lees een onwaar boek voor de Hebban Reading Challenge

door Hebban Crew 24 reacties
Voor welke Hebban Reading Challenge checklist categorie ga jij deze week of maand? Wat denk je van een onwaar boek deze keer? Kies voor deze categorie bijvoorbeeld een thriller die je lang op het verkeerde been zet, een fantasyboek of een roman van een onbetrouwbare verteller.

Een sciencefictionboek

Sciencefiction is bij uitstek het genre dat onwaar is. Niets van dit alles is ooit gebeurd en kán soms ook helemaal niet gebeuren. Geen zorgen, we hebben geen astronaut achtergelaten op Mars, die vervolgens maandenlang gepofte aardappel moest eten.

Een fantasyboek

Waar sciencefiction nog op zijn minst ooit waarheid kan wórden, weet je met fantasy wel heel zeker dat de verhalen in het land der fabelen zullen blijven. Werelden die niet bestaan, wezens die ongekend zijn, maar in verhalen waar emoties herkenbaar zijn en we toch met pratende katten, wasberen en wat al niet meer kunnen meeleven.

Een boek van een onbetrouwbare verteller

Een verhaal verteld door een onbetrouwbare verteller kan heel spannend en verrassend zijn. Niet elke lezer houdt ervan, want je kunt je flink gefopt voelen door de auteur. Toch is het wel logisch om het personage het verhaal te laten vertellen zoals hij of zij het interpreteert. Voor liefhebbers hieronder een aantal tips!

Een boek met een leugenachtige titel

Leugens zijn favoriete elementen in een geheimzinnige thriller of indringende roman. Niets anders brengt personages zo in conflict met elkaar dan een fikse jokkebrok. Het is dan ook niet verrassend om zo veel boeken te vinden met het woord 'leugen(s)' in de titel.

Welk onwaar boek ga jij oppakken?Over de auteur

Hebban Crew

2366 volgers
0 boeken
0 favorieten
Hebban Crew


Reacties op: Lees een onwaar boek voor de Hebban Reading Challenge

 


Gesponsorde boeken