De mediator dodenlijst

12

Artikelen 3 Lijsten 2 Spots 1
Roelof Zijldijk (31) is een literair auteur met fikse schulden en grote ambities die het maar niet lukt onstuitbaar door te breken. Dus doet hij interviews voor de Rotterdamse regiokrant De Havenloods en rijdt hij twee dagen per week als taxichauffeur voor zijn vriend Salomo Wijnvreugd.

Zijn leven neemt een drastische wending door twee gebeurtenissen: zijn Oom Wiebo, het enige familielid met wie hij omgaat, treft hij dood aan in diens huis. En op een dag stapt er een oud-studiegenote in zijn taxi die aanbiedt te bemiddelen om zijn talent als auteur met ghost writing te gelde te maken. Het werkt: spoedig dient zich een klus aan. Marjolie van Goor, oud-minister van Justitie, wil een autobiografie. Ingesproken tapes en notities worden aangeleverd. Maar Roelof trekt ook zelf op onderzoek uit en komt zaken op het spoor die de ex-politica liever stil houdt.

De lezer ontdekt dat Roelof wordt gemanipuleerd. Door zijn schuldenlast lijkt hij een kneedbaar slachtoffer om een kritiekloze autobiografie van redelijk niveau te produceren. Maar als hij, eigenwijs als hij is, hardnekkig eigen initiatieven blijft ontplooien volgen er harde maatregelen.

Zijn vriendin Manuela verdwijnt. Roelof moet kiezen: gaat hij voor geld of integriteit? Trotseert hij de oud-minister en de machtige kliek uit de Haagse kringen? Kan hij Manuela vinden en bevrijden?

Verschenen in
Genre
Thrillers & Spanning
Laatste editie
20 oktober 2012
Uitgeverij
PMA
ISBN
9789078840404 , 9789078840442 , 9789078840008


Artikelen over De mediator dodenlijst

De vijf w's volgens... John Brosens
14 februari 2013 1 like
  Meer artikelen


Door lezers

Nederlandse Thriller 10-daagse 2015 / Kort verhaal / John Brosens
19 februari 2015 3 reacties
  Meer artikelen
Advertentie

Hebban recensie

John Brosens is een groot schrijver

door Mads Bruynesteyn op 29-01-2013

De definitieve doorbraak van John Brosens laat nog altijd op zich wachten. Dat is op zich vreemd, want met De Mediator Dodenlijst, zijn achtste thriller, laat Brosens duidelijk zien dat hij het gemiddelde niveau van (Nederlandse) thrillerscene ontstijgt. Wellicht is het feit dat de thrillers van deze inwoner van Vlissingen worden uitgegeven door de nog jonge en dus minder bekende uitgeverij PMA...


Lezersrecensies (8)

Geld of geweten?

door: Anna Bakker 1 like
'De Mediator Dodenlijst' is mijn eerste kennismaking met John Brosens, die naast thrillers ook jeugdboeken schrijft. De auteur wordt alom geprezen om zijn werk, maar lijkt in de schaduw te staan van collega-auteurs die meer aandacht krijgen. Onterecht, zeg ik na het lezen van 'De Mediator...

door: Ingridje 1 like
De Mediator Dodenlijst krijgt van mij een 8. Vlot geschreven, begrijpelijke taal, het nodige thrillergehalte. Alhoewel politiek me niet zo ligt, was het al bij al toch een tof boek om te lezen. Het had de nodige spanning en het verhaal werd goed opgebouwd. De aanwezigheid van een vrouw 'met ballen'...

door: henk popijus 1 like
Ik vind het een boeiend verhaal dat mijn aandacht heeft vastgehouden. De uitwijdingen over de politiek deden mijn aandacht verslappen. Schrijfstijl is erg prettig en niet complex. Vooraf had ik niet verwacht dat de thriller zo'n wending zou nemen. Top dus.

Ik vind geen het zeker geen 13 in een...

door: Lismee 1 like
John Brosens gaat met deze thriller passen in het rijtje De Waal/Baantjer en schrijversduo Terlouw. Een boek met helder geschreven dialogen die lekker wegleest. De hoofdpersoon van het boek, Roelof Zijldijk, heeft potentie om in een nieuwe John Brosens te schitteren.

door: Ashton van Ottele 1 like
Een goed verhaal van een Nederlandse auteur dat makkelijk leest en boeit en dat ook blijft doen over een plan om te bezuinigen op de kosten voor het levensonderhoud.
Ik ga verder niet in details treden want dan geef ik het verhaal weg dus ik zou zeggen LEZEN!!!!

door: Karin Bisschops 1 like
De Mediator Dodenlijst, geschreven door John Brosens.

Het karakter van de hoofdpersoon Roelof Zijldijk vind ik goed uitgewerkt. Het is duidelijk wat voor persoon Roelof is. Ook de andere personages zijn goed neergezet.

De auteur John Brosens kende ik nog niet, en had dus ook niet echt een verwachting...

door: Wilma Hartelo 1 like
De Mediator dodenlijst zoals ik hem heb beleefd is:
Het begin van het verhaal is heel sterk ik zat werkelijk op het puntje van mijn stoel en vond het heel moeilijk om weg te leggen.
Later echter en dan praat ik over ongeveer de 2de helft van het verhaal begon ik hier en daar wat vraagtekens bij te...

door: roboos 1 like
In De Mediator Dodenlijst krijgt journalist Roelof Zijldijk in eerste instantie te maken met een dode oom Wiebo. De omstandigheden waaronder deze oom gestorven is komen Roelof nogal vreemd voor. Tegelijkertijd krijgt hij een opdracht om als ghostwriter een autobiografie te schrijven voor de...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic