Een matig zevende deel in de Paul Vegter serie

Alda1812 02 april 2020
Voor de Vrouwen Thriller Leesclub heb ik het boek ‘een vorm van verraad’, het zevende deel in de Paul Vegter serie, van Lieneke Dijkzeul gelezen.

“Een paar dagen voor zijn huwelijk ontvangt inspecteur Paul Vegter een dreigbrief met de boodschap: ik ga iets rechtzetten, klootzak.”

De cover van het boek ziet er aantrekkelijk uit en de beschrijving op de achterkant maakt mij nieuwsgierig.
Ik heb de eerder verschenen titels van Lieneke Dijkzeul gelezen en haar boeiende schrijfstijl spreekt mij aan.
Helaas was ik na het lezen van ‘Een vorm van verraad’ teleurgesteld. Ik vind dit het minste boek van Lieneke Dijkzeul tot nu toe.
Het koste me moeite om in het verhaal te komen, zowel qua opbouw als hier en daar het woordgebruik. Verder kabbelt het verhaal rustig door, er zit geen spannende opbouw in. Ik miste ook de verdere verdieping van de personages. Het plot is redelijk voorspelbaar. Door de titel kreeg ik een idee welke richting op te denken en had ik twee verdachten. Door een (losse) opmerking richting het einde van het boek kwam de nadruk meer op een persoon te liggen en dat bleek te kloppen. De laatste paar bladzijden vind ik onbevredigend; het verhaal lijkt wat “afgeraffeld” en vind ik nog niet afgerond.

Op zich een boek wat lekker weg leest maar meer dan 3 sterren geef ik het niet.

Meer recensies van Alda1812