Zomerse roman!

aninaleest 22 juni 2025
Zon, natuur, vakantie…Dit boek is een echte aanrader om te lezen op een mooie zomerdag in de zon! Het verhaal van Nicole en Milly is hartverwarmend en leest heerlijk weg. Ik heb De beste zomer ooit beoordeeld met vier sterren.

Nicole is een wereldberoemde actrice en de media is gek op haar, maar door een schandaal wordt haar leven op zijn kop gezet en wil Nicole vooral vluchten voor de camera’s. Ze wendt zich tot haar beste vriendin Milly, die woont op een afgelegen resort, midden in de natuur. Hoewel de vrouwen al een tijdlang geen contact meer hebben gehad, haalt Milly Nicole op en laat haar opnieuw toe in haar leven.
Milly komt uit een pijnlijke scheiding die ze nog lang niet verwerkt heeft, maar haar drukke baan en de zorg voor het dochter leiden haar voldoende af. Hoewel ze zich in de steek gelaten voelt door Nicole, voelt ze ook veel genegenheid voor haar vroegere beste vriendin. Weten de vrouwen hun vriendschap weer nieuw leven in te blazen?

Deze roman leest heerlijk weg. Hoewel er eigenlijk helemaal niet zoveel gebeurt en er weinig actie plaatsvindt, blijft het verhaal boeien. De wisselende perspectieven van zowel Nicole, Milly, Connie en zelfs Zoë, dragen hier zeker aan bij. Hierdoor worden de gebeurtenissen en gesprekken telkens vanuit verschillende standpunten belicht en leert de lezer alle personages goed kennen.
Nicole en Milly worstelen beiden met hun leven en moeten (noodgedwongen) het roer omgooien. Milly moet de scheiding met haar jeugdliefde een plekje geven en Nicole moet accepteren dat het leven dat ze wil, niet samengaat met haar carrière. Beide vrouwen ontwikkelen zich gedurende het boek en komen, samen, tot nieuwe inzichten en conclusies. De boodschap van het verhaal, kiezen voor jezelf en niet blijven hangen in het verleden, zal iedere lezer aanspreken.

Naast deze krachtige, maar serieuze boodschap, draait het verhaal ook om de vriendschap tussen Nicole en Milly, die werkelijk hartverwarmend is. Ook de band tussen moeders en dochters, en de zorgen die daar soms bij komen kijken, wordt mooi beschreven en zal voor menig moeder herkenbaar zijn. Tot slot zit er ook nog wat (ontluikende) romantiek in het verhaal, dus werkelijk voor iedere lezer wat wils!

De schrijfstijl van Sarah Morgan leest prettig weg. Hoewel ik de hoofdstukken soms wat aan de lange kant vond, zorgden de wisselende perspectieven voor voldoende afwisseling en daarbij diepgang.

De omgeving wordt mooi omgeschreven en dus waande ik me echt even in Lake District en zag ik het mooie meer, de leuke chalets en prachtige bossen zo voor me. De omgeving past perfect bij het verhaal en maakt dit een heerlijk boek om te lezen in de zomer, maar ook daarbuiten.

Kortom: De beste zomer ooit is een heerlijke, zomerse roman vol vriendschap, liefde, familie en zelfontplooiing. De goed beschreven omgeving brengt het verhaal tot leven en de personages en hun onderlinge banden zijn hartverwarmend. Ik heb genoten van dit fijne boek en wil graag meer lezen van Sarah Morgan!

Meer recensies van aninaleest