Zomerse slow-burn
Het boek Beach Vibes van Susan Mallery trok meteen mijn aandacht toen ik het voorbij zag komen: wat een heerlijke zomerse cover! Het verhaal van Beth, Jana, Rick en Teddy zit vol vriendschap, opbloeiende liefde en familiedrama…Ik heb Beach Vibes beoordeeld met 3 sterren.
Beth heeft een succesvolle broodjeszaak - Surf Sandwiches - en geniet van haar leven in Malibu. Na haar scheiding een jaar geleden heeft ze haar leven weer aardig op de rit weten te krijgen, hoewel ze een paar vriendinnen en een nieuwe lover best zou zien zitten. Gelukkig kan ze altijd terecht bij haar broer Rick, die chirurg is. Hun band is onverwoestbaar, mede door de moeilijke jeugd die ze samen gehad hebben.
Beth ontmoet Jana tijdens haar vrijwilligerswerk bij de plaatselijke voedselbank. Jana is een jonge moeder die keihard werkt om haar droom om verpleegkundige te worden waar te maken. Ze woont bij haar oudere broer Teddy, die een paar jaar geleden weduwe is geworden en achterbleef met drie jonge kinderen.
Als Rick Jana mee uitvraagt, heeft ze hier wel oren naar. Misschien is het tijd om weer te gaan daten? Zodra Teddy en Beth elkaar ontmoeten, weet Beth hoe liefde op het eerste gezicht voelt. Twee families die op deze manier met elkaar versmelten, mooier kan het niet worden, toch? Tot Beth ontdekt dat haar broer Rick een geheim met zich meedraagt, dat alles kan verpesten tussen hem, Beth, Jana en Teddy….
De achterflap, die ik hierboven een beetje in mijn eigen woorden heb gezet, maakte mij meteen nieuwsgierig naar het verhaal. Ik was dan ook een beetje teleurgesteld toen bleek dat deze tekst het grootste gedeelte van het verhaal al weggegeven had. Het grote geheim van Rick komt pas in de tweede helft van het verhaal naar voren, waardoor ik toch een beetje het gevoel had dat de achterflap eigenlijk al een beetje teveel had weggegeven over het verhaal.
Het verhaal draait om Beth, Jana, Rick en Teddy. Alle vier de personages worden goed uitgewerkt, hoewel de nadruk wel lijkt te liggen op Jana en Beth. Door het boek heen leren we de personages steeds beter kennen en wordt zowel hun verleden als karakter steeds duidelijker. Soms had ik wel het idee dat er bepaalde zaken herhaald werden of dat hier (onnodig) veel nadruk op gelegd werd.
Er komen uiteraard ook nog wat andere personages voorbij in het verhaal, zoals werknemer Kai en vriend van de familie Dex. Ik vond hen interessant en ze hebben een betekenisvolle rol binnen het verhaal, dus ik had graag nog iets meer van hun karakter gezien dan nu gebeurde. De kinderen van Teddy en Jana zijn onwijs schattig en stelen echt de show. Ik vond hun bijdrage heel erg leuk.
Het verhaal leest prettig weg, je wordt als lezer echt meegenomen in de gebeurtenissen en gesprekken binnen het boek. Ik vond persoonlijk dat er wel iets meer vaart in het verhaal had mogen zitten. Er zitten heel veel dialogen en uitwerkingen van gedachtes in het boek, waardoor het soms wat langdradig voelde. Dit maakt dat het verhaal best wel een slow-burn is.
Er zitten een aantal verschillende thema’s in het verhaal, waarbij zelfacceptatie, vriendschap, familiebanden en (opbloeiende) liefde toch wel de hoofdonderwerpen lijken te zijn. Het dilemma waarmee Beth te maken krijgt door haar broer voelde realistisch aan en ik begreep haar twijfels hierbij. De liefde tussen haar en Teddy wordt mooi beschreven en maakte dat ik echt met hen meeleefde.
Jana en Beth zijn twee stoere vrouwen die vechten voor hun dromen: Beth voor haar broodjeszaak en Jana voor haar studie. Uiteraard twijfelen ze af en toe aan zichzelf, maar het is mooi hoe ze zichzelf staande weten te houden en hoe ze elkaar hierbij steunen. De vriendschap die Jana en Beth met elkaar hebben vond ik erg mooi!
De omgeving van Malibu wordt goed omschreven, waardoor het verhaal mij wel echt een zomers gevoel gaf. Ik zag de schitterende oceaan en het zonnige strand zo voor mij.
Het geheim van Rick verbaasde mij en de nasleep daarvan ook. Hoewel het niet een echte plottwist is, verraste dit element in het verhaal mij wel. Het boek eindigt misschien wat voorspelbaar, maar wel zoals ik het graag had gezien :)
Beach Vibes is een leuke slow burn vanuit het zonnige Malibu waarin vriendschap, liefde, persoonlijke ontwikkeling en familiebanden centraal staan. Bereid je voor op opbloeiende liefdes, nieuwe vriendschap en een flinke dosis familiedrama in dit boek! Hoewel het verhaal van mij af en toe iets vlotter had gemogen, heb ik toch genoten van dit leuke verhaal. Bedankt voor het recensie-exemplaar World of Romance/Harper Collins!