Small town x cowboy romance
Ik mocht van Lovebooks het tweede deel in de Wells Ranch-serie ontvangen, Seeing Red. Een heerlijk verhaal vol emoties, diepgang en liefde. Ik heb Seeing Red dan ook beoordeeld met 4 sterren.
Cassidy ‘Cass’ Bowman woont al vanaf haar geboorte in Wells Canyon. Ze werkt in de bar van haar vader en hoewel ze het werk leuk vindt, zijn er van haar dromen die ze als klein meisje had nog maar weinig uitgekomen. Als ze op een avond haar ex tegenkomt, neemt Cass een onverwachte en naïeve beslissing om wraak op hem te nemen: ze zoent met Chase ‘Red’ Thompson, de badboy uit Well Canyon. Hoewel Cass verder op niets uit is, gunt ze zichzelf een roekeloze nacht met deze knappe cowboy…
Red is al jaren heimelijk verliefd op Cassidy, maar dat heeft hij haar nog nooit verteld. Hij stemt dan ook maar wat graag in met het jaloers maken van Cass’ ex. Als echter na een paar weken blijkt dat Cass zwanger is, verandert de situatie. Red wil een betekenisvolle rol in het leven van zijn kind spelen en betrokken worden bij de zwangerschap. Dat had Cass niet aan zien komen. Hoe groter de baby wordt, hoe meer Cass en Red naar elkaar toegroeien. Draait hun band echt alleen maar om hun ongeboren kind, of speelt er meer?
Ik houd van cowboy én small town romance, dus dit boek sprak mij meteen aan. Red en Cass zijn beiden opgegroeid in Wells Canyon en er altijd gebleven. Hoewel Cass altijd gedroomd heeft van een leven in de stad, heeft het stadje - en specifiek de ranch - Red juist geholpen en een veilig thuis geboden.
Beide personages hebben het niet altijd makkelijk gehad in hun jeugd. De moeder van Cass verdween uit beeld, waardoor Cass opgroeide met alleen haar hardwerkende vader. Red’s vader heeft met zijn verslaving altijd een flinke stempel op het gezin en diens reputatie gedrukt. De begrippen ‘familie’ en ‘thuis’ spelen dan ook een belangrijke rol in het verhaal. Hoewel Red en Cass beiden moeite hebben met wat ze hebben meegemaakt, was het mooi om te lezen hoe zij dit een plekje proberen te geven en elkaar hierbij helpen.
Cass heeft het gevoel dat ze vastzit op een bepaald punt in haar leven: haar relatie is uit, haar beste vriendin woont ver weg, ze doet al jaren hetzelfde werk en heeft weinig tijd voor haar echte grote liefde: leerbewerking. Hoewel de zwangerschap ongepland is, betekent dit wel een kantelpunt in het leven van Cass: ze doet het nu niet alleen maar voor zichzelf, maar ook voor haar ongeboren kindje.
Red staat bekent als badboy; hij drinkt veel, doet zich stoer voor en start geregeld een gevecht in de bar waar Cass werkt. Hoewel Red eigenlijk een klein hartje heeft, heeft hij door alles wat hij vroeger heeft meegemaakt een muur om zichzelf heen gebouwd. Cass weet echter kleine barstjes in Red’s muur te maken, waardoor zijn lieve, verzorgende en beschermende kant steeds vaker tevoorschijn komt. Beide personages maken een mooie ontwikkeling door en doordat de lezer hiervan getuige is, voelde het alsof ik Red en Cass ook steeds beter leerde kennen.
Hoewel Cass het probeert te ontkennen, is de chemie tussen haar en Red al vrij snel duidelijk. Ik vond de manier en snelheid waarmee ze voor elkaar vallen heel natuurlijk aanvoelen: het verhaal bouwt zich mooi en geleidelijk op. Hierdoor leefde ik met Cass en Red mee en begreep ik hun problemen en dilemma’s beter. Red doet heel erg zijn best voor Cass en is zo lief en zorgzaam, echt heel romantisch! Het moment waarop Cass en Red echt volledig open en eerlijk naar elkaar toe zijn, vond ik een hele sterke en mooie scene. Ik moest bijna een traantje wegpinken!
Ik durf niet te zeggen hoe realistisch de zwangerschap van Cass beschreven is, maar het voelde in ieder geval wel heel realistisch aan. Leuk dat ieder hoofdstuk benoemde hoe ver Cass in haar zwangerschap was en hoe groot de baby dan zou zijn.
De hoofdstukken waren soms lang, maar lazen desondanks goed weg. De wisseling van perspectief tussen Cass en Red gaf extra diepgang aan het verhaal en de schrijfstijl vond ik erg prettig en meeslepend. Het verhaal voelde voor mij geen enkel moment saai of langdradig.
Hoewel het verhaal hoofdzakelijk om Cass en Red draait, spelen ook andere personages een rol in het verhaal. De vader van Cass, die zo graag goed voor zijn dochter wil zorgen, vriendin Blair, die haar eigen verhaal nog gaat krijgen in deze reeks en een aantal collega’s en vrienden van Red komen voorbij. Er zijn niet te veel bijpersonages, waardoor zij betekenisvol en onderscheidend blijven.
Seeing Red is het tweede deel in de Well Ranch-serie, maar is prima afzonderlijk te lezen van de andere delen. Het derde deel in de reeks gaat dus over Blair, de beste vriendin van Cassidy. Ik kan niet wachten om haar verhaal te ontdekken, vooral door de kleine hints die in dit boek al benoemd werden!
‘Seeing Red’ is een aanrader voor fans van cowboys en small town romance! Cass en Red leren niet alleen elkaar, maar ook zichzelf kennen in dit verhaal. Als lezer voelden zowel de verhaallijnen als de personages als herkenbaar en realistisch. De schrijfstijl was prettig en meeslepend en de omgeving van Wells Canyon voelde knus aan. Je moet wel houden van de Accidental Pregnancy-trope, want dit is toch wel de meest aanwezig verhaallijn in het boek, maar ik vond hem mooi uitgewerkt. Ik zou dit boek dan ook zeker aanraden!