Advertentie
    Anne Ketelaars Auteur

Na deel 5 en even een ander boek tussendoor, was het tijd voor deel 6, het verhaal van Electra.

Als beroemd supermodel met de bijbehorende sterrenstatus zou je aanvankelijk denken dat Electra het goed voor elkaar heeft. Maar ze is kwetsbaar, voelt zich alleen en zoekt haar heil in drank en drugs. Gecombineerd met haar wat complexere karakter maakt dit haar tot de bad girl van de zussen en dat is ook verfrissend binnen de reeks, vind ik.
Electra heeft aanvankelijk geen behoefte om haar verleden te ontrafelen, gaandeweg komt daar verandering in, zodoende krijgen we de brief van Pa Salt (en zijzelf ook) pas in hoofdstuk 8 te lezen. De zoektocht naar haar verleden verloopt hier anders, omdat iemand uit Electra's verleden juist contact met haar zoekt in plaats van andersom.

Vanaf hoofdstuk 9 kom je als lezer meer te weten over Cecily Huntley-Morgan en waarom en hoe zij uiteindelijk in Kenia terechtkomt. Het is een sterk verhaal dat mij meteen wist te pakken, hoewel het zeker geen sprookje is. Ik vond het leuk dat het verrassingselement van de connectie tussen de zus en deze verhaallijn hier weer terug is.

Zoals te verwachten is, gaat Electra aan de slag om haar verslavingen de baas te worden. Eerlijk is eerlijk vond ik dat wel erg rooskleurig verlopen, dat maakte het toch wat minder geloofwaardig, ondanks dat haar interne overpeinzingen dat wel zijn.
Ook in Cecily's verhaal zat tegen het eind een stuk dat me minder wist mee te nemen, maar misschien kwam dat ook omdat ik als lezer stiekem op wat anders aan het hopen was. Op toch nog onverwachte wijze weet Lucinda haar verhaal weer mooi af te sluiten.
De cliffhanger waarmee deel 6 wordt afgesloten om je alvast een idee van deel 7 te geven, maakt mij razend nieuwsgierig. Daar is het dan nu ook vol verwachting wachten op...

Reacties op: Zon - Electra's verhaal