Hilarisch!

AnneHut AnneHut
18 mrt 2022

Toen ik het boek Christmas shopaholic voorbij zag komen wist ik niet precies wat ik me bij het plot moest voorstellen. Kun je een heel boek schrijven over kerstinkopen en dit nog interessant maken ook? Het antwoord is een volmondig JA! Wat heb ik genoten van de chaos, blunders en verkeerde prioriteiten. En dit alles in een heerlijke kerstsfeer. Ik vond het heel knap hoe Kinsella het koopgedrag op zo’n leuke manier heeft kunnen verwerken in het verhaal. De situaties die ze creëerde waren over the top en hilarisch. Becky lijkt continu in zeven sloten tegelijk te lopen, maar ze klimt er altijd weer uit en vrijwel altijd met haar doel behaald. Ik vond het ook heel leuk hoe we de gedachten van Becky lazen. En niet alleen de gelinieerde gedachtestromen, juist ook de chaos in haar hoofd. Ze kan snel afgeleid raken, zichzelf toespreken of tegenspreken. Ook lezen we veel e-mails, zoekgeschiedenissen of WhatsApp gesprekken. Hier kwam ook lekker veel drama in voor, heerlijk! Dus als je denkt dat jouw feestdagen een hel zijn, het kan nog veel erger! Christmas Shopaholic is een dolkomisch verhaal over het organiseren van een kerstfeest dat aan alle kanten op de meest uitzinnige manieren verkeerd loopt. Je proeft echt de kerstsfeer, maar die smaakt niet altijd even zoet. Maar hoe erg de neerwaartse spiraal ook naar beneden lijkt te gaan, we leren uiteindelijk wel waar kerst echt om draait en dat de kerstgedachte verder gaat dan een paar te dure cadeaus of het juiste gerecht.

Meer recensies van AnneHut