XXL podcast aflevering
Als je net als ik groot fan bent van true crime, dan is dit boek perfect voor jou! In ‘De Pindakaasmoord’ lees je over verschillende waargebeurde, Nederlandse moordzaken in dezelfde stijl als de podcast ‘Moordzaken’. Helaas wordt het audioboek niet ingesproken door Carrie en Eddy, maar ook voorlezer Wolke Kluppell doet het ontzettend goed. Het is een fijne, levendige en meeslepende schrijfstijl waardoor je blijft lezen/luisteren. De verhalen zijn ook net lang genoeg om interessant te blijven, met alle belangrijke details, zonder dat het langdradig wordt. Waarom ik het boek dan toch maar 3,5 sterren geef? Ik vond het niet veel meerwaarde hebben ten opzichte van de podcast. Meerdere verhalen in het boek zijn al eens in de show behandeld dus het voelt niet vernieuwd. Als je het audioboek luistert, heb je eigenlijk een XXL podcast aflevering, maar dan zonder de personal touch van Carrie en Eddy (waar je de podcast ook voor luistert).
Het boek is een leuke kennismaking met de podcast als je deze nog niet kent, maar wel fan bent van true crime. Ook voor de fans van de podcast is het boek zeker aan te raden, maar het is geen hoogvlieger.