Super spannend!

AnneHut AnneHut
18 apr 2022

‘Wat je ons hebt afgenomen’, ook wel ‘Dark Hollows’ in het engels, is het tweede boek dat ik van Steve Frech heb gelezen. Ik keek ontzettend uit na dit boek, aangezien ‘ik kan niet slapen’ (Nightingale House) helemaal in mijn straatje paste. Ik hoopte op nog een paranormaal verhaal. Dat is helaas niet uitgekomen, dit boek bleek een super spannende psychologische thriller te zijn. Daar was ik net zo blij mee! Dit boek is in één woord: SPANNEND! Het verhaal neemt constant verschillende wendingen die je naar verschillende plekken leiden. Je hebt in het begin geen idee hoe diep deze rabithole eigenlijk is. Tijdens het lezen kom je verschillende plottwists tegen, maar de grootste plottwist op het einde vond ik echt een shocker! Toch voelde het wel geloofwaardig en totaal niet geforceerd. Ik vind dat soms bij dit soort psychologische thrillers wel voorkomen; om de plottwist zo shockerend mogelijk te maken wordt er een vergezocht einde bedacht. Dat was hier absoluut niet het geval. Ik had het totaal niet aan zien komen, maar was wel logisch. Ook dit vond ik weer een heerlijk boek van Steve Frech! Zijn onheilspellende schrijfstijl geeft me elke keer weer kippenvel en zijn plottwists zijn heerlijk creepy. Nu we de donkere dagen weer tegemoet gaan zijn deze boeken perfect om te verslinden onder een dekentje met een kopje thee (en de lichten aan). ‘Wat je ons hebt afgenomen’ verdiend voor mij zeker 4/5 sterren!

Meer recensies van AnneHut