Advertentie

Wat je mag verwachten van deze debuutroman: een prachtig geschreven verhaal gebaseerd op een waargebeurde familiegeschiedenis.
Dit hartverscheurende verhaal over een verboden liefde aan de vooravond van de tweede wereldoorlog zal niemand onberoerd laten.

Zoals de titel al duidelijk maakt gaat het verhaal over Hetty Heinrich, de dochter van een nazi-officier. Hetty komt uit een gezin waar ze de persoon Hitler adoreren en hun Führer grenzeloos geloven in zijn ideologiën over het leven in het Derde Rijk. Verwijzing naar dit Rijk kan je terugvinden in de titel “Daughter of the Reich”
Wanneer Hetty immers verliefd word op Walter, een Joodse jongen en jeugdvriend van haar broer, begint bij haar de twijfel toe te slaan en vertoont haar geloof in de Führer de eerste barsten.
Hoe kan iemand als haar perfecte Walter slecht zijn? Of speelt hij toch een spel met haar en moet ze toch kiezen voor het regime van de Führer en voor haar familie?
Ondanks hun pogingen om elkaar niet meer te zien, blijkt hun liefde voor elkaar echter groter en dromen ze van een toekomst samen. Alleen is dit onbestaande in de wereld waarin ze leven.

Louise Fein, advocate en een carrière in de financiële wereld, zet met dit verhaal een sterke eerste historische roman achter haar naam, die in 5 landen is uitgebracht. De oorspronkelijke naam is “People like us” In Canada en de UK kreeg het boek de titel ‘”Daughter of the Reich” en bij ons dus “De dochter van de Nazi” Het boek is uitgegeven door Xanders en telt 432 boeiende pagina’s
Voor dit prachtige verhaal is Louise gaan graven in de familiegeschiedenis van haar vader en heeft degelijk onderzoekswerk vericht naar de gebeurtenissen in deze periode.
Ze wil met dit verhaal ook de lezers tot inzicht laten komen in de verontrustende gelijkenissen omtrent intolerantie en antisemitisme van toen en nu.
Op de moment is Louise aan haar tweede boek aan het werken aangezien ze na haar debuut de beslissing heeft genomen om fulltime te gaan schrijven.

Reacties op: Een hartverscheurende verhaal over een verboden liefde aan de vooravond van de tweede wereldoorlog

35
De dochter van de nazi - Louise Fein
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners