Geleidelijke spanningsopbouw, goed plot

annelies simons 06 juni 2020
Sara Lathus en Sigurd Torp wonen in Nordberg, in het huis van Sigurds opa dat ze aan het verbouwen zijn. Ze kennen zo hun problemen. Sara werkt als therapeut en Sigurd als architect. Dan vertrekt Sigurd voor een weekend in de bergen met zijn vrienden. Niet lang daarna krijgt Sara te horen dat hij verdwenen is. Wat volgt is een zoektocht naar de waarheid. Wat is er van Sigurd geworden en welke geheimen komen boven water drijven?

Helene Flood schreef met De therapeut een goed debuut. Flood heeft een unieke schrijfstijl: het is even wennen aan haar lange zinnen, maar met haar mooie beschrijvingen, korte dialogen en flashbacks is het toch alsof je echt in het verhaal zit. De korte inhoud geeft wat te veel prijs en het tempo ligt niet echt hoog (geen cliffhanger aan het einde van elk hoofdstuk, je hebt in het begin niet door of je al dan niet op een dwaalspoor wordt gezet) wat de spanning in eerste instantie wat lijkt weg te nemen. Ik zou het dus geen typische thriller noemen. Toch is het een goed geconstrueerd verhaal met geleidelijke spanningsopbouw en waarbij de kracht zit in de beschrijvingen van gevoelens en gedachten van Sara. Het is intrigerend omwille van de schrijfstijl, het plot steekt goed in elkaar en het einde is onverwacht en beklemmend.

Meer recensies van annelies simons