Advertentie

De cover valt direct op, een zwarte achtergrond, met felle letters en een usb-stick. Het ziet er al echt spannend uit. In de vertelperspectief van de ik-vorm lezen we over de 14-jarige Stijn. Hij zoekt zijn broer en doet een vreselijke ontdekking. Door de ik-perspectief en de fijne schrijfstijl komt het verhaal heel dichtbij. Stijn woont alweer een tijdje bij zijn vader en zijn vriendin. Zijn broer Lucas woont bij zijn moeder, dat is ook beter voor Lucas, die soms best een aparte gebruiksaanwijzing heeft. Welke puber heeft dat niet ...zou je denken.

Stijn kent zijn broer goed. Nu staat hij voor een groot raadsel, want wat gebeurde er met de overleden Quinty. Een spannende zoektocht begint, die wel wat stroef begint ondanks Lucas. Maar ook mede door Lucas vindt Stijn de puzzelstukjes. De speurtocht naar antwoorden is mooi om te volgen, en niet altijd zonder gevaar. Wie kan je nog vertrouwen als er zoiets ergs is gebeurd? De spanning stijgt stap voor stap. Soms houd je zelfs even je adem in. Oef, wat een ontdekkingen!

~~Conclusie

Tanja de Jonge schreef opnieuw een super spannend boek. De moord op Queen_T is één groot mysterie. De oplossing ligt mogelijk voor de hand, maar is dit zeker niet. Stijn weet gewoon dat er meer moet zijn. Helaas komt hij achter zaken die het daglicht niet kunnen verdragen, misbruik maken van vertrouwen, machtsmisbruik en grote geheimen komen aan het licht. En zijn tevens de thema's in dit mooie verhaal.

~~ De moord op Queen_T heeft een heleboel in zich verscholen, en is eigenlijk een heel triest verhaal. Maar nare geheimen mogen niet verborgen blijven. Zeker niet voor tieners!

Waardering 5 sterren

Reacties op: Indrukwekkend en spannend mysterie, niet geheel zonder gevaar!

16
De moord op Queen_T - Tanja de Jonge
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
E-book prijsvergelijker