Educatief, humoristisch en actueel

Annie 07 juni 2025
Ik heb mijn recensie exemplaar van 'Neem een Kip' een jeugd roman geschreven door Erna Sassen uitgelezen.

"Straks krijg ik nog de vinkentering."

Dit boek is geniaal en dat vind ik oprecht. Het leest heerlijk weg, heeft prachtige tekeningen en ondanks dat de doelgroep jeugd of young adult is, kan dit boek net zo goed gelezen worden door volwassenen. Ik had het binnen no-time uit en ik denk gewoon dat iedereen dit boek moet lezen.

"Er zit een houdbaarheidsdatum aan sekswerkers. Die gaan rond hun dertigste met pensioen. Net als topsporters."

Het boek is geschreven vanuit het oogpunt van Joshua en met hem beleef je een ontzettend humoristisch verhaal, vol met 'flauwe grappen', sarcasme, ironie en (zelf)spot. Dit boek geeft een grappige kijk op heel erg relevante en actuele thema's in de huidige maatschappij en die van de afgelopen jaren, waaronder de pandemie.

"Ik denk dat ik later VOOR STRAF reïncarneer als vrouw."

Het verhaal biedt een nuchter en soms zelf luchtige kijk op onderwerpen als overlijden, kwetsbaarheid, seks, relatieproblemen, trauma, cultuur(verschillen), religie en mentale gezondheid. Het behandeld zware onderwerpen die in het boek nog steeds zwaar zijn, maar waarbij ze het belichten op een manier dat het duidelijker en iets lichter wordt.

"Het is best ingewikkeld om een zelfportret te maken. Om eerlijk te zijn tegenover jezelf."

Het is een ontzettend vermakelijk en educatief verhaal dat gewoon erg sterk is. Ik raad dit boek zeker aan en geef het vijf sterren.

Meer recensies van Annie