Advertentie

deze serie wordt steeds beter. romantiek stond hier eens minder centraal. dit was puur karakterontwikkeling en dat was zeker nodig. we krijgen meer informatie over Celaena/Aelins verleden wat fantastisch was. we krijgen een ander land te zien/ te lezen. nieuwe personages en meer en nieuw gevaar.

Celaena blijft geweldig. eindelijk krijgen we meer over haar te weten en maakt ze evoluties door. ze doet alles voor haar land. ze crasht met haar gevoelens, ze staat weer op. ze geeft niet op. gewoon een perfect idool bijna. op het moorderachtige tintje na natuurlijk :)
Rowan is een van de nieuwe personages. hoewel hij in het begin overkomt als een gemeen persoon, blijkt er toch een hele aardige en hoffelijke man achter te zitten. ik zie hier wel een vooruitwijzing naar een romance tussen Aelin en Rowan. tot nu toe is het toch een geweldige en speciale vrienschap.
ook keren we terug naar Adarlan, waar chaol zich verwikkeld in gevaar. Dorian meer kracht krijgt en zijn vader nog gemener wordt. maar ook de neef van Celaena is aangekomen. wat een verfrissing was hij. voor mij bracht hij wat verlichting in het hele spel in het duistere Adarlan. hij lijkt heel veel op Celaena and i love it. hoop dat we meer van hem zien na het einde van dit boek.
Manon was ook een van de nieuwe personages. zij is in een heel ander gedeelte van de wereld samen met haar andere heksen. dit was heel vernieuwend en wel echt een pluspunt in het boek.

Het verhaal was zeer goed bedacht. een paar plottwisten, opbouwende vriendschap, acceptatie van jezelf, ontwikkeling van jezelf. hoe Celaena haar krachten traint, hoe Rowan haar helpt. de kampvuren. alles was heel mooi. na het einde wil ik zo snel mogelijk het volgende boek lezen!

Reacties op: my fireheart

315
Erfgenaam van vuur - Sarah J. Maas
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 21,99 Bestel het e-book € 12,99
E-book prijsvergelijker