"Bloemstollend" spannend
De cover van dit boek trok meteen mijn aandacht. Een soort tunnel waar iemand doorheen zweeft en een bloem aan het einde. De wortels van de bloem groeien door de titel van het boek heen. Dit komt heel mysterieus over en maakt nieuwsgierig. De cover geeft aan dat het om een debutant gaat met een pen zo scherp als een scheermes. Dat belooft een hoop spanning!
Wat opvalt direct als je het boek opslaat zijn de tekeningen bloemen waarmee ieder hoofdstuk begint. Het is duidelijk dat bloemen een belangrijke rol spelen in het verhaal.
Ook staat er ’24 of ’25 boven ieder hoofdstuk. Het jaartal om aan te geven in welke verhaallijn je bevind.
De opbouw van het verhaal is origineel. Het zijn twee verhaallijnen van dezelfde personages die als het ware in tegenover gestelde richting lopen en aan het eind bij elkaar komen. De ene verhaallijn loopt in chronologische volgorde en de andere gaat terug in de tijd. Hierdoor moet je wel goed opletten. Het is even wennen om op deze manier een boek te lezen. Het maakt wel dat het enorm je nieuwsgierigheid prikkelt. Dolgraag wil je doorlezen om het naadje van de kous te ontdekken. De spanning en aandacht wordt zo het gehele boek vastgehouden. De ontknoping is best verrassend, ook dat loopt heel anders als dat je zou verwachten en is erg origineel.
Het verhaal draait om een soort sekte. Een prima onderwerp voor mysterie met een horrorrandje.Ook deze sekte is erg origineel vorm gegeven. Je moet er maar op komen om dit zo in een verhaal te gieten. Toch is dit ook wel erg ongeloofwaardig maar neemt niet weg dat het mooi ingredient is om een spannend boek over te schrijven. Een vraag die het gehele boek in je hoofd blijft zweven “Hoe dan?”. Fantasie en spanning worden in dit boek van begin tot eind geprikkeld. Naar mijn idee is Nederland een aanstormend thrillertalent rijker.