Een bizar spannend boek

Ans Stier 15 mei 2025
Het boek heeft verschillende verhaallijnen die aan het eind mooi bij elkaar komen. Omdat er meerdere hoofdstukken achtereen aan een verhaallijn worden besteed had ik in het begin wat moeite om in het verhaal te komen. Met name het terugschakelen naar de eerdere verhaallijn riep de vraag op “Wie en wat” is er ook al weer gebeurd? Dit was dus soms even terugkijken. Het verband tussen de verhaallijnen is in het begin nog niet duidelijk waardoor het losse stukken lijken. Maar naar mate het boek vordert komt de snelheid erin en gaat het schakelen makkelijker en wordt je meer en meer meegezogen in het verhaal.
Er ontvouwt zich een spannend verhaal en de nieuwsgierigheid naar het vervolg wordt steed meer geprikkeld.
Het verhaal heeft enerzijds iets ongeloofwaardigs, aan de andere kant zijn er wel eens vergelijkbare gevallen in het nieuws geweest dus is het zeker reëel denkbaar. Een bizar verhaal is het zeker maar het onderwerp is ook een perfect ingrediënt voor een spannende thriller. Dit maakt het boek origineel en anders dan andere thrillers.
De personages zijn heel verschillend en blijken vol geheimen te zitten. Het zijn boeiende personages die goed in dit verhaal passen.
Het kind in mij bouwt rustig op maar is de trein eenmaal op gang dan is die ook niet meer te stoppen.

Een dikke vier sterren

Meer recensies van Ans Stier