Dit boek smaakt naar meer!

Ans Stier 21 mei 2025
De juiste man leest lekker weg. Een prettige schrijfstijl en korte hoofdstukken.
De onderwerpen zijn actueel. Verkrachting en fraude in de vastgoedsector. Prima ingrediënten om een spannend verhaal over te schrijven.
Het verhaal speelt zich af in Zweden en de personages hebben typisch Scandinavische namen (die zijn best lastig). Omgeving, thematiek en de wijze waarop het verhaal zich geleidelijk ontwikkeld maken dit boek een echte Scandinavische thriller.
In dit boek is veel aandacht voor het recherchewerk. Zo krijg je ook een prima beeld van wat er allemaal bij komt kijken om de dader op te sporen.
Gedurende het verhaal wordt je steeds op het verkeerde been gezet. Dingen blijken heel anders in elkaar te steken als dat je verwacht. Dat maakt het van begin tot eind boeiend om te lezen.
Het hoofdpersonage is rechercheur John Adderley. Hij speelde ook een rol in eerdere boeken van dit auteursduo. Ik had nog niet eerder een boek van Mohlin & Nyström gelezen en kende dit personage dus nog niet. Dit heb ik niet als problematisch ervaren. Het boek is prima als standalone te lezen. Wel ben ik nieuwsgierig geworden naar het andere leven van John. Er is blijkbaar iets in het verleden gebeurd, dat wordt kort aangestipt, voldoende voor dit verhaal, maar daar wil ik best meer van weten. En buiten dat, dit boek smaakt gewoon naar meer!

Meer recensies van Ans Stier