Een geweldig boek, maar wat voor genre is dit eigenlijk?

ArjenD ArjenD
6 mrt 2024

Dit is best een bijzonder boek. Apart zelfs. Het is makkelijker te beschrijven wat het niet is, dan wat het wel is. Want het is geen fantasyboek, geen historische roman, geen familiekroniek, geen komisch boek, geen échte literatuur, geen whodunnit... Maar stiekem zitten al die genres er wel een beetje in.

Daarmee is het boek nauwelijks te vergelijken met een ander boek. En dit is dan ook meteen een hele goede reden om er wel nieuwsgierig naar te zijn en het boek met interesse te lezen. Want het verhaal is uitstekend en onderhoudend. Ik greep steeds graag naar het boek om weer een stuk verder te lezen en in die zin was een prettige reisgenoot voor een week.

Vierenhalve ster, naar boven afgerond. Met dank aan hoe de exentrieke karakters zijn neergezet en hoe makkelijk het was om met ze mee te leven. Dat heeft de auteur echt ontzettend knap gedaan. Maar ook omdat het haar heel goed is gelukt om van de Thames (ja, de rivier) bijna een personage te maken in dit boek. De rivier speelt in elke verhaallijn een belangrijke bijrol. Razend knap gedaan en verschrikkelijk goed verzonnen. Kortom: een aanrader; een van de betere boeken die ik dit jaar tot nu toe heb gelezen.

Meer recensies van ArjenD