Een Spannende Reis door Intriges en Geheimen"
'Gevaarlijk Spel' is een boeiend en meeslepend boek dat je vanaf de eerste pagina in zijn greep houdt. Het verhaal draait om Maaike, een gevoelige en kwetsbare jonge vrouw dat zich door een eenvoudig geschreven, maar krachtige vertelstijl laat meenemen in haar wereld.
Marjolein van der Gaag weet haar karakters op een subtiele en realistische manier neer te zetten, waardoor je je echt verbonden voelt met de personages. Maaike is journalist waardoor ze net iets anders denkt dan de meeste mensen.
De verschillende karakters in het boek, zoals Maaike zelf, haar ouders en de mysterieuze nieuwe vriend van haar, zorgen voor een rijke en afwisselende dynamiek. Maaike’s gevoeligheid maakt haar een bijzonder personage, en haar ontwikkeling door het verhaal heen is mooi beschreven. Je begrijpt de keuzes die ze maakt al had ik regelmatig het gevoel dat die keuzes niet altijd het juiste zijn. Naarmate het verhaal vordert begrijp je dit maar al te goed. mkkkkkDe schrijfstijl is eenvoudig, maar daardoor des te krachtiger. De korte hoofdstukken maken dat je wilt doorlezen. Ik zit midden in een ingewikkelde fantasy serie maar ‘Gevaarlijk spel’ was een leuk tussendoortje, wat trouwens niet denigrerend bedoeld is. De spanning en wendingen In dit verhaal zorgen ervoor dat je wilt doorlezen al weet je wel waar het heengaat, maar toch blijf je geboeid door lezen en wil je niets anders dan snel door naar het plot.
Ik had nog nooit gehoord van deze auteur maar ik ga haar zeker in de gaten houden en haar vorige boek ook lezen.
Het verhaal zit vol spanning en onverwachte wendingen, waardoor je nieuwsgierig wordt naar wat er verder gaat gebeuren. Het plot bouwt langzaam maar zeker op, en je voelt de dreiging en het gevaar dat op de achtergrond sluimert. Het is een boek dat je niet snel loslaat en dat je aan het denken zet over de kwetsbaarheid van jonge mensen en de gevaren die er kunnen schuilen.
Kortom, 'Gevaarlijk Spel' is een aanrader voor iedereen die houdt van een spannend en emotioneel verhaal. Het leest vlot weg en laat je nog lang nadenken over de karakters en de thema’s die aan bod komen. Ik kon niet wachten om verder te lezen en was echt benieuwd naar hoe het af zou lopen!
Wederom gaat mijn dank naar Sarina van de CrimeCompagnie voor het beschikbaar stellen van dit leuke boek.