Wat een heerlijke puzzel...

De Patiënt van Petra Spark

Ik kreeg dit boek van Uitgeverij Neckar. Voor mij een onbekende uitgever en das jammer want de boeken van Petra Spark zijn geweldig!

Ik begon en 'de patiënt' en kreeg vibes naar 'the onlyone left' van Riley Sager. Een gehandicapte vrouw die ALS heeft en 24/7 zorg nodig heeft. Erik, de zoon van Peggy, de vrouw met ALS heeft zijn beste vriend Vincent gevraagd de zorg van zijn moeder te doen als inwonde verpleger.

Peggy heeft een elektrische rolstoel die ze kan bedienen met haar wang. Er zit ook een spraakprogamma op waardoor Peggy kan praten. Haar ALS is vergevorderd en dus afhankelijk van de zorg van Victor. Er gebeuren vreemde dingen. De spraakcomputer zegt rare dingen. Ooit hebben Erik en Vincent een grote fout begaan. Even een klein stukje context, de moeder van Vincent had een psygiatrische beperking waardoor zij zich voor de trein heeft geworpen.
Peggy zegt plots dingen die raar zijn. Heeft zij ontdekt wat Erik en Vincent angstvallig geheim houden

Vincent schrijft mysterieuze brieven naar vrienden en familie waardoor hij door iedereen uitgekotst wordt.
Maar wat gebeurd er allemaal? Het lijkt in niets op het verhaal van Sager en het ontspoord gelijk helemaal. Vincent is bang dat hij dezelfde ziekte heeft als zijn moeder

Ik kom terecht in een verhaal dat zo ontzettend spannend is dat je wel door moet lezen! De karakters zijn zo verschillend maar toch ook weer niet. Ik moest echt doorlezen, het verhaal speelt de hele tijd door mijn hoofd. Ik word op het verkeerde been gezet en net als ik denk dat ik het weet word het weer anders. Gek werd ik ervan en kon niet de puzzelstukjes in elkaar zetten. Het was dan toch net weer even anders.

Ik ken Petra Spark niet, maar waarom niet? Deze auteur is écht fantastisch! Dit verhaal zit zo goed in elkaar dat ik ook gelijk haar andere boeken wil lezen.
Ook de personages zijn steengoed neergezet. Ik voelde vooral een band met Peggy, misschien ook wel omdat ik zelf ook in een elektrische rolstoel zit. Wauw, zo goed! Ik heb werkelijk genoten van dit verhaal.
Best raar dat dit boek geen tiktok hype is maar ik gooi het de wereld in. Iedereen moet dit lezen!

Meer recensies van Astrid van der Helm