GE-WEL-DIG!!!!
Deze boeiende thriller neemt je mee naar het ijskoude noorden van Zweden, waar een lokale mijnwerker op mysterieuze wijze wordt vermoord. Mikael Blomkvist, die onderweg is om dichter bij zijn dochter te zijn, voelt meteen dat deze zaak meer in zich heeft dan op het eerste gezicht lijkt. Terwijl hij de complexe achtergronden van de moord begint te ontrafelen, wordt al snel duidelijk dat er meer slachtoffers zullen vallen – in dit geval een klimaatactivist, wat de zaak een extra laag van urgentie en maatschappelijke relevantie geeft.
De spanning bouwt zich gestaag op, terwijl we niet alleen de zoektocht van Mikael volgen, maar ook de gevaarlijke situatie van Lisbeth Salander. Haar leven wordt bedreigd door de onderwereld, en haar vertrouweling Plague is spoorloos verdwenen. Zij heeft natuurlijk al vreselijke dingen doorstaan dat ik opmerk dat ze in dit verhaal nog sterker is geworden dan anders. Daarnaast wordt haar familie, met name haar nichtje Svala, geconfronteerd met levensgevaar en wraakzuchtige vijanden, waaronder haar stiefvader die net vrij is gekomen uit de gevangenis. Lisbeth heeft haar plekje wel gevonden.
De kracht van het verhaal ligt in de slimme opbouw van het plot, waarin verschillende draadjes – de moordzaak, de onderwereld, familieconflicten en maatschappelijke thema’s zoals klimaatactivisme – naadloos samenkomen. Af en toe vroeg ik me af hoe we nu verder gingen maar alles komt samen. De spanning wordt zorgvuldig opgebouwd door afwisselende perspectieven en flashbacks, waardoor ik voortdurend op het puntje van mijn rolstoel blijf zitten. De plotontwikkelingen zijn verrassend en gewaagd, met een goede balans tussen actie, mysterie en emotionele diepgang.
Kortom, dit verhaal biedt een meeslepende mix van detective, thriller en maatschappelijk commentaar, met sterke karakters en een plot dat je niet meer loslaat. Zoals als bij alle boeken met deze personages wordt het beter en beter. Wat kan ik genieten van deze verhalen waarbij ik het gevoel heb om als een vlieg op het behang meekijk. Ik heb het in 2 avonden uitgelezen en kon niet meer stoppen!
Ik ben echt dol op de boeken over Lisbeth. Ze is een krachtig personage met haar harde en zachte kanten. Steeds verbaas ik me weer over wat zij allemaal moet doorstaan en al doorstaan heeft. Ik heb echt genoten van dit verhaal.
Ik heb dit exemplaar gekregen van Renee van AWBruna, waarvoor mijn dank.
Ik geef dit boek 5 sterren!!
Ik heb dit exemplaar gekregen van Renee van AWBruna, waarvoor mijn dank.
Ik geef dit boek 5 sterren!!