Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Anton de tienerdetective

Dit is deel 2 van de Arendsoog serie. Maar je kunt het verhaal ook prima op zich lezen al heb ik wel het idee dat ik wat spoiler gelezen heb van deel 1. Ik mocht deze als recensie exemplaar ontvangen en heb deel 1 jammer genoeg nog niet gelezen. Dit boek deed me een beetje denken aan "Sex education" te zien op Netflix. Alleen wordt de hoofdpersoon niet ingehuurd door zijn klasgenoten voor seksuele voorlichting maar om allerhand mysterieuze zaakjes op te lossen. De personages zijn net zo divers als in de serie. Zo valt Anton op jongens, zit een van zijn vrienden in een rolstoel en lost hij de de 'deadnaming' op van een non-binaire persoon.

Anton Arend heeft een hekel aan zijn wiskunde leraar maar wanneer de man dood wordt terug gevonden staat heel Utzel op zijn kop. De politie komt tot de conclusie dat het om zelfmoord gaat maar daar zijn de meningen over verdeeld. Anton duikt in het mysterie.

En dit is niet de enige zaak waar Anton mee bezig is zo lost hij ook allerlei kleinere zaakjes op en dat houdt het tempo in het verhaal. Er zitten wel heel veel personages in het verhaal, gelukkig zit voorin een lijst met wie, wie is. Die was ik zo af en toe wel nodig. Ondertussen worstelt Anton met zijn gevoelens voor Lowie en Dante.

Het verhaal zit vol hedendaagse problemen en ik kan me zo voorstellen dat de jeugd veel van dit soort problemen aan de lijve ondervindt. Thema's als gescheiden ouders, gender, geaardheid, vriendschappen en relaties komt allemaal voorbij en ik denk dat veel jongeren zich daarmee kunnen identificeren.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van AuroraBearheart

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?