Meer dan 5,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Het wilde westen

Dit is het eerste boek wat ik las van Chris de Bruyn. En ik was wel aangenaam verrast toen ik begon met lezen. Het is natuurlijk lastig een synopsis te schrijven van een verhaal zonder te spoilen maar ik had bij dit boek toch iets anders verwacht. Dat vond ik in dit geval wel positief want het verhaal had veel meer diepgang dan de achterkant deed vermoeden.

Het verhaal speelt zich af in het wilde westen van 1873. De zus van Laura heeft haar achtergelaten in het weeshuis. Jaren later komt ze voor haar terug wanneer ze zich heeft aangesloten bij een theatergroep. De groep heeft een "financiële meevaller" gehad en dan besluit ieder zijn eigen weg te gaan maar pas nadat ze nog één keer Romeo en Julia hebben opgevoerd. Vlak voor het optreden valt er een dode, er lijkt opzet in het spel wanneer er een duistere boodschap op de spiegel staat geschreven. Het publiek heeft niks door. De acteurs hebben maar één keuze en dat is verder spelen en proberen de dader te ontmaskeren. Wie heeft het op hun gemunt, is het een geest uit het verleden, wie is er uit op wraak?

De setting in het oude wilde westen vond ik erg leuk. Dat werd ook heel mooi beeldend beschreven. Laura is een lekker eigenzinnige dame, zeker niet onderdanig. Iets wat wel werd verwacht van vrouwen in die tijd. In een theatergroep vol met mannen wordt ze dan ook als eigenaardig beschouwd.

De afwisseling tussen wat er vóór de voorstelling gebeurde en er na maakt dat er wel vaart in het verhaal blijft zitten. Het houdt zeker je aandacht bij het verhaal wat wel heel goed in elkaar zit.

Dan komt er een plottwist die het hele verhaal in een ander daglicht zet. Daar hou ik zeker van maar de onthulling had wat mij betreft iets scherper gekund.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van AuroraBearheart

Gesponsord

Ben Koenig stond zes jaar geleden aan het hoofd van de elite Special Operations Group van de US Marshals. Samen met zijn team jaagde hij op slechteriken en wist hij iedereen te vinden. Totdat Koenig op een dag zelf spoorloos verdween.

Privédetective Myron Bolitar en de beroemde basketbalcoach Greg Downing hadden een verleden als zeer persoonlijke rivalen en later als zakenpartners. Myron heeft zijn dood verwerkt – tot twee agenten zijn kantoor binnenlopen en eisen dat hij ze vertelt waar Downing is.

Anna 'Schone slaapster' Ogilvy stak vier jaar geleden zonder duidelijk motief haar twee beste vrienden dood. Ze verkeert sinds die fatale nacht in diepe slaap. Dr. Benedict Prince is forensisch psycholoog en de laatste hoop van het OM om de zaak-Anna O. op te lossen.

Blix leidde het onderzoek naar de vermissing van de jonge moeder Elisabeth Eie. Tot zijn eigen dochter om het leven kwam en hij werd gearresteerd voor het wreken van haar dood. Hij is inmiddels vrij en degene die Eie heeft vermoord heeft hém nu gevonden.

Privédetective Julia Stark krijgt bezoek van Per Günter Mott, eigenaar van een succesvol familiebedrijf. De ochtend na een grote vergadering op zijn landgoed heeft hij in zijn telefoon een foto gevonden van een bebloede, vastgebonden man, met een zak over zijn hoofd.

Thrillerliefhebber Nicky Hunter correspondeert al jaren met de befaamde schrijver Sebastian Trapp, wiens eerste vrouw en zoon twintig jaar eerder spoorloos zijn verdwenen. Hij vraagt Nicky zijn biografie te schrijven, maar waarom wil hij nu opeens wel praten over zijn verleden?

King schrijft over het lot, sterfelijkheid en geluk. In zijn korte verhalen buigt hij de realiteit naar zijn hand en creëert hij een werkelijkheid waar alles kan gebeuren. Elk van deze verhalen kent spanning, vreugde en mysterie – elk verhaal voelt iconisch.

De Zweedse minister van Justitie wordt bedreigd en tegelijkertijd wordt er een stapel menselijke botten gevonden in de metro van Stockholm. Wat gebeurt er in de tunnels diep onder Stockholm? En wie zit er achter de minister aan?

Puck gaat undercover bij een realityprogramma om onderzoek te doen naar de geruchten over manipulatie van kandidaten. Dit seizoen moet het programma spraakmakender worden dan ooit – maar ten koste van wat?

Privédetectives Barbara en haar dochter Kim krijgen een opdracht van een bekende Nederlander, die wordt beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Wie loopt straks het meeste gevaar, hun cliënt, Barbara of ... Kim?