Een avontuurlijk verhaal met een betekenis

Beliefje Beliefje
1 mrt 2023

Wanneer Winde plots met haar ouders verhuist om zo dichter bij hun zieke broertje te kunnen zijn, voelt ze zich wat verloren, ze mist haar vrienden, haar broertje in het ziekenhuis en haar ouders hebben ook hun zorgen.
Daarom besluit ze met haar hond Snuf een wandeling te gaan maken in de Wildernis die achter haar tuin begint.
Plots merkt ze dat ze niet alleen is, een aantal kinderen met gekke namen zoals Raaf en Muis nemen Winde, die ze promt Winde Wildeling noemen, mee op sleeptouw.

Want er zit een heks in het bos en ook een monster...De kinderen gaan samen op pad...uiteindelijk komen ze tot het besef dat gedachten en vooroordelen een eigen leven kunnen leiden.

Ik ben onder de indruk van de mooie tekeningen die Rebecca Bagley bij dit verhaal maakte bij dit verhaal. Ze geven echt een meerwaarde, ook goed gevonden dat die prenten enkel in groen en grijswaarden zijn gemaakt. De boodschap en de essentie van het verhaal hadden nog wat meer in de verf gezet mogen worden: over de monsters die ons dingen in het oor fluisteren, die ons onzeker maken: Het zijn maar gedachten...

Meer recensies van Beliefje