Een warme liefdevolle roman.

Bianca Bianca
23 mrt 2022

Het winterse avontuur is het allereerste boek van Swan dat ik las en dat smaakt zeker naar meer.
Terwijl ik dit verhaal lees is de decembermaand net achter de rug en met dit boek komt dat warme gevoel weer even terug.
Lee is een alleenstaande moeder met PTSS wat haar leven dusdanig beïnvloed dat ze nooit rust voelt. Ze leeft met een continue angst en meerdere keren voel je wat die angst met haar doet. Het is de hechte vriendenclub en haar zoontje Jasper die haar door de moeilijke periodes slepen.
Tijdens haar werk als fotograaf verstopt ze zich letterlijk achter de camera, maar als er een man verschijnt die oog heeft voor de vrouw achter de lens ontpopt zich een intens, aangrijpend verhaal. Het winterse avontuur kenmerkt zich niet alleen door de liefde en vriendschappen die belangrijk zijn voor een goede feelgood, er is een stukje spanning ingebouwd waardoor het verhaal net iets extra’s heeft.
Swan heeft het oorlogsverleden van Lee op een emotionele manier weten neer te zetten, de hechtingsproblematiek is hier realistisch en voelbaar.
Swan schrijft met gevoel en weet de lezer te boeien door de nieuwsgierigheid naar de geheimen die tot het einde onder de oppervlakte blijven sudderen.
Een hartverwarmend verhaal waarin je de sfeer van liefde, gezelligheid en persoonlijk leed voelt binnenkomen.

Het winterse avontuur krijgt van mij 5 sterren.
Bianca

Meer recensies van Bianca