Een langzaam smeulend vuur.
Paula Hawkins is een auteur die haar schrijfstijl vooral richt op de psychologische kant van een verhaal. Geen top spanning maar een onderhuids gevoel waar je grip op wilt krijgen.
Drie totaal verschillende personages worden aangewezen als potentiële daders voor de moord op een jongeman, alle drie hebben ze een verschillende relatie met hem.
Het betreft hier drie dames die ieder een eigen verhaal mee dragen wat reuze interessant is om uit te pluizen. Hawkins sleept je langzaam mee in ieders verleden die hun heeft gemaakt tot wie ze zijn.
In ‘Een langzaam smeulend vuur’ laat Hawkins je inzien dat je mensen niet kunt veroordelen op uiterlijk of gedrag, het is van groot belang om mensen beter te leren kennen alvorens je je mening geeft of conclusies trekt, en daarbij moet je ook met feiten komen. De waarheid komt pas naar boven als alle feiten duidelijk zijn.
De personages zijn divers in uiterlijk en gedrag, dit maakt het verhaal voor mij compleet, ik begrijp wel dat er ook veel lezers zijn die dit verhaal niet thrillerwaardig zullen vinden.
Ik ben een fan van de boeken van Hawkins en dat is na het lezen van ‘Een langzaam smeulend vuur’ nog steeds zo. Ik houd van de manier waarop zij de psychologische diepgang van de personages uitwerkt en de sfeer van de omgeving weet te beschrijven op een manier die binnenkomt, ook menig romanlezer zou dit boek kunnen bekoren.
Originaliteit: 3
Schrijfstijl: 4
Leesplezier: 5
Spanning: 3
Psychologie: 5
Plot: 4
Een langzaam smeulend vuur krijgt van mij 4 sterren.