Meer dan 5,2 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Iedereen liegt

Bianca 12 januari 2023
Camilla Grebe weet mij met haar verhalen steeds weer te boeien, en dan gaat het in eerste instantie niet om de spanning maar de intensiteit waarmee zij de personages neerzet.
Door het verspringen in de tijdlijn word in een traag tempo steeds duidelijker wat de personages in het verleden hebben mee gemaakt waardoor de huidige gebeurtenissen langzaam ontrafeld worden.
Het boek is opgedeeld in meerdere delen en wordt wisselend vanuit verschillende personages geschreven. Grebe heeft een schrijfstijl die feilloos het onderscheid weet te maken tussen wat je ziet en wat er in iemands hoofd omgaat, dit is keiharde realiteit. Zij verbindt het heden en verleden op een bijzondere manier met elkaar, ik kan het moeilijk uitleggen, zij maakt een bepaald gevoel in mij los.
Iedereen liegt is een titel die het boek voortreffelijk past, waar ik in het begin denk dat het verhaal misschien wat saai en eentonig is daar het vooral draait om het gezin van Maria Foukara, heeft de uiteindelijke ontknoping mij zeer verrast.
Achteraf is het allemaal heel logisch maar tijdens het lezen zijn mijn radartjes echt alle kanten op gevlogen, maar ik kon er de vinger niet opleggen, het uiteindelijke plot was veel beter voorbereid dan ik in eerste instantie vermoedde.
Grebe begint klein maar weet de aandacht van de lezer op een intense manier vast te houden waardoor je uiteindelijk getuige wordt van een bijzonder intrigerend verhaal waarin de huidige maatschappij een belangrijke rol speelt.

Iedereen die iemand heeft verloren die hij liefheeft weet dat verdriet pijn doet, en niet alleen in je ziel. Het doet pijn in je lijf, je huid schrijnt, je ademhaling voelt zwaar, alsof er een band om je borst gesnoerd zit. Verdriet werkt ook verlammend. Het legt zich als een filter, een vlies over je bewustzijn, en remt elke impuls tot handelen.


Grebe is een auteur waarbij alles draait om de psychologische diepgang, als je alleen spanning zoekt is dit boek niets voor jou, maar voor de fans van psychologische thrillers is Iedereen liegt echt een aanrader!

Originaliteit: 4
Schrijfstijl: 5
Spanning: 4
Psychologie: 5
Plot: 4
Leesplezier: 5

Iedereen liegt krijgt hiermee dik verdiend 4,5 ster.
Gelezen voor thrillersandmore, ik wil uitgeverij Cargo bedanken voor het recensie exemplaar.

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Bianca