Voor de doorzetters

Boekleven 25 augustus 2022
In het boek staan drie verhalen, drie Escape Rooms om op te lossen. Helemaal voorin vind je een heldere uitleg en aan het begin van ieder scenario heb je ruimte om aantekeningen te maken. Ik heb dit uiteindelijk op een los papier gedaan zodat ik wat meer ruimte had om te schrijven. Daarnaast vond ik het handiger om mijn aantekeningen naast me te hebben liggen en hier niet voor terug te hoeven bladeren omdat je dat al zoveel moet doen tijdens het puzzelen.

Onder andere dat vele bladeren zorgt ervoor dat deze vorm van spelen vooral geschikt is om in je eentje te doen. Waar andere Escape Room vormen juist aantrekkelijker zijn om met twee of meer mensen te doen, is dat hier niet heel handig. Voordeel is wel dat je niet afhankelijk bent van anderen wanneer jij graag een Escape Room op wilt lossen!

Eerlijk is eerlijk, ik ben maar een gemiddelde speler. Ik kan met hele goede ideeën komen, maar tegelijkertijd kan ik ook goed vastlopen in zo’n verhaal… Op die momenten heb ik altijd het geluk dat ik samen met iemand anders speel. Gelukkig staat er achterin 'Unlock!' een beknopte walkthrough waardoor je altijd wel weer op weg geholpen kunt worden. Ik heb dit ook echt wel nodig gehad.

Lees de gehele recensie op www.boekleven.nl

Meer recensies van Boekleven