een geweldig avontuur!

booksbysterre booksbysterre
12 mrt 2024

Ik heb ontzettend genoten van dit prachtige en fantasierijke verhaal! Shannon Chakraborty weet cultuur en religie perfect te verweven met het fantasy genre. Haar schrijfstijl is uniek en verfrissend door de vele details waan je je in de magische wereld van Amina. Amina al-Sirafi is een levendig karakter, ze is een beruchte piraat en heeft jarenlang over de Indische oceaan gevaren, ze wordt gezien als een legende en er gaan wilde verhalen over haar rond. Inmiddels leeft ze een rustig leventje en is er van haar vroegere glorie niet veel meer over. Ze woont afgezonderd van de wereld samen met haar familie en dochtertje Marjana. Wanneer er op een dag een vrouw voor de deur staat die vraagt om hulp lijkt haar rust voorbij te zijn. De vreemdeling belooft haar een grote som geld als Amina haar ontvoerde kleindochter terug kan vinden. Dit is het begin van een onvergetelijk avontuur..

Een fantasy avontuur over piraterij, oeroude schatten, legendes en gevaarlijke zeemonsters.

Amina al-Sirafi heeft een weelderig leven achter de rug. Als een van de beruchtste piraten van de Indische oceaan heeft ze legendarische gevechten overleeft en grootse avonturen meegemaakt. Nu ze wat ouder is heeft ze gekozen voor een teruggetrokken bestaan samen met haar familie en haar dochtertje. Maar de drang naar avontuur blijft altijd naar haar roepen. Wanneer ze wordt opgespoord door een rijke moeder van een voormalig bemanningslid blijkt dit avontuur sneller te komen dan gedacht. De kleindochter van de vrouw is ontvoerd, in ruil voor Amina’s hulp belooft de vrouw haar een gigantisch geldbedrag, zelfs voor een gepensioneerde piraat is dit aanbod onmogelijk af te slaan. Amina besluit de uitdaging aan te gaan, met het fortuin wat ze kan verdienen zou ze de toekomst van haar familie voor altijd veilig kunnen stellen. Nog één keer spoort ze de oude bemanning en haar geliefde schip de Marawati op om de kleindochter te vinden. Al snel blijkt er meer achter de verdwijning van het meisje te zitten dan ze ooit had kunnen bedenken.

Amina is echt een ontzettend leuk hoofdpersonage, ze is stoer, eigenzinnig en neemt geen blad voor de mond. Wat ik ook een erg leuk detail vond is dat dit personage van middelbare leeftijd is hierdoor voelt het verhaal ook gelijk wat volwassener aan. Ze heeft veel meegemaakt in haar leven en heeft al een flinke historie opgebouwd met de andere personages. Ze is een persoon vol tegenstellingen, ze geniet van het moederschap maar tegelijkertijd mist ze het leven op zee. Ook worstelt ze met haar geloof en haar normen en waarden als piraat. Hierdoor kun je je inleven in het personage ook de dynamiek met de andere personages is erg leuk.

Het boek begint wel wat traag maar dit is ook nodig voor een goede opbouw van het verhaal. Na de eerste 100 bladzijdes komt er meer vaart in het verhaal en hierna word je volledig meegesleurd in het boek. Dit boek speelt zich af in en rond de Indische oceaan ten tijde van de middeleeuwen. De auteur heeft veel onderzoek gedaan om de historie, religie en cultuur van deze landen kloppend te laten zijn. Ik vond deze details dan ook erg mooi verwerkt in het verhaal. Er komen wat woorden in voor die je soms even moet opzoeken op Google. Persoonlijk vond ik dit niet storend maar juist leerzaam, zo ervaar je het verhaal en de sfeer namelijk nog beter!

Meer recensies van booksbysterre