Kerst in de lift

Bookstagram_byilse 04 december 2025
Het verhaal wordt verteld vanuit Ella en Matteo. Ella werkt sinds drie maanden als junior fotograaf bij het reclamebureau Fiore in Rome. Matteo is daar sinds kort de nieuwe directeur. Ella wordt door haar manager Lorenzo totaal niet serieus genomen en krijgt vooral vervelende klusjes die niets met haar functie te maken hebben.

Als er een kerstcampagne ontwikkeld moet worden voor hun oudste klant, Picobello heeft Ella een mooi en creatief idee. Lorenzo doet het direct af en probeert koste wat het kost zijn eigen plan door te drukken. Maar wanneer Ella onverwacht naar voren wordt geschoven om haar idee te presenteren is Matteo meteen enthousiast. Hij wil haar zelfs de leiding over de campagne geven. Hij vindt haar een frisse verschijning en merkt dat ze hem inspireert.

Hoewel Matteo zich als directeur zakelijk en streng gedraagt komt dat vooral doordat zijn vader het zo van hem verwacht. Hij wordt al zijn hele leven in een bepaald keurslijf geduwd en begint daar steeds meer moeite mee te krijgen. Hij hoopt dat Ella precies die nieuwe wind is die hij zo hard nodig heeft. Maar de vraag is, hoe kijkt Ella eigenlijk tegen hem aan?

Wat een heerlijk en verfrissend tussendoortje is dit. Ik vond het idee erg leuk en mooi uitgewerkt. Vanaf het begin leef je al mee met Ella, in een compleet nieuwe stad met andere mensen en een andere taal. Ze houd zich goed staande door de vriendschap die ze opbouwt met de Engelse/Italiaanse Charlotte wat erg mooi is om te zien.

Je krijgt bij dit tussendoortje een heerlijke winterse sfeer vol Italiaanse vibes. Er zit een fijn tempo in het verhaal, geen lange omwegen; hierdoor zit je er ook gelijk helemaal in. Het is perfect om even weg te dromen naar Rome met een vleugje romantiek. Het is licht, warm en heel prettig geschreven en mijn eerste boek van Michon, maar zeker niet de laatste :).

Meer recensies van Bookstagram_byilse

Claire’s nieuwe leven wankelt wanneer haar verleden zich opnieuw aandient, en de zoektocht naar haar verdwenen zusje onthult een waarheid die gevaarlijker is dan elke leugen. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.