Een knetterend debuut vol spanning en avontuur.

bookstamel 02 januari 2020
Wauw imagine flikt het weer. Wederom brengen ze een zeer sterk boek op de markt. Adder van Bex Hogan is een debuut waar de spanning en avontuur van af spettert.

Maar goed laten we bij het begin beginnen. De adder of te wel de vader van Marianne is een in en in gemeen man. Iedereen vreest deze kapitein van de Dame maar Marianne denk ik nog het meest. Haar vader probeert haar namelijk te veranderen in iemand die ze niet is en de straffen die ze krijgt als ze ongehoorzaam is die zijn niet mis.

Je snapt dan ook wel dat de spanning er al gelijk in zat vanaf de aller eerste bladzijde en dat vind ik ontzettend knap gedaan. Want naast de spanning neemt Bex Hogan ook ruim de tijd om aan world building te doen. Het verhaal speelt zich namelijk af om de 12 eilanden. Nou ja het zijn er 12 maar alleen op de oosterlijke 6 durven de mensen zich te begeven. De 6 eilanden in het westen daar durft niemand te komen. Deze eilanden zouden namelijk beschikken over Magie.

Langzaam verteld Bex ons over de eilanden en hoe de verdeling tussen de eilanden is ontstaan. We leren meer over de geschiedenis en meer over waar Marianne vandaan komt.

Uitgebreide recensie vind je op mijn blog

Meer recensies van bookstamel