Advertentie

In Schaduw vertelt Lucinda Riley ons het verhaal van Star (Asterope) D’Aplièse. Ook in dit derde deel van de Zeven Zussen serie bestaat het boek uit twee verhaallijnen. Het heden speelt zich af in Londen waar ze samen met haar jongere zusje Cece een appartement heeft gekocht. Beide meisjes zijn vrij kort na elkaar door Pa Salt geadopteerd, waardoor ze samen opgegroeid zijn, ze hebben altijd een twee eenheid gevormd. Hierbij stond Star eigenlijk altijd in de schaduw van Cece, wat verwijst naar de titel van dit boek. Nadat Star hoort dat haar adoptievader Pa Salt is overleden begint ze aan de hand van de brief die Pa Salt haar na laat de zoektocht naar het verleden. Hierdoor probeert ze zich los te maken van haar zusje Cece. Iets wat ze achteraf misschien al veel eerder had moeten doen.

In de brief van Pa Salt krijgt ze vier aanwijzingen naar haar verleden: de naam Flora MacNichol, het adres van een boekenwinkel in Londen, een beeldje van een zwarte kat en de coördinaten van haar geboorteadres. Hiermee wordt ook meteen de link naar de verhaallijn uit het verleden gelegd. Deze tweede verhaallijn begint begin twintigste eeuw waarbij Flora MacNichol centraal staat. Lucinda Riley weet ook nu weer een aantal waargebeurde historische elementen in het verhaal te verwerken. Hierdoor krijgt Schaduw echt een gezicht. Zo spelen het Britse Koningshuis en Beatrix Potter een belangrijke rol in het leven van Flora MacNichol. Als lezer word je enorm geboeid door het verhaal van Lucinda Riley. Wat is de connectie tussen de verhaallijn uit het verleden en het leven van Star? Dit is de kracht die Riley op papier weet te krijgen en je als lezer na deel één en twee wederom het verhaal in weet te zuigen.

Alle drie de delen van de Zeven Zussen serie kennen ongeveer dezelfde opbouw. Elk van de zussen krijgt te horen dat hun adoptievader is overleden en gaan aan de hand van een brief met aanwijzingen op zoek naar hun afkomst. Hun roots zijn tot nu toe echter totaal verschillend, waardoor Lucinda Riley aan elk boek zijn eigen draai geeft. Wel blijf je als lezer elke keer aan het einde van het verhaal met veel onbeantwoorde vragen zitten. Hoe is Pa Salt nou echt om het leven gekomen? Waarom heeft hij precies deze zes meisje geadopteerd? En waar is de zevende zus Merope gebleven? Aangezien hun namen zijn afgeleid van het sterrenbeeld De Pleiaden, De Zeven Zussen.

Lucinda Riley weet in dit derde deel van de Zeven Zussen met Star in de hoofdrol wederom een krachtige roman op de boekenplanken neer te leggen. Ze laat ons als lezer achter met genoeg vragen om in spanning af te wachten tot de volgende delen verschijnen. Meer dan de moeite waard om te lezen.

Reacties op: Stap uit de Schaduw en straal!

1956
De zeven zussen - Schaduw - Lucinda Riley
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 20,99
E-book prijsvergelijker